Annons

Annons


Minitest av vårens smartaste foundation

 Det figurerar massor av skönhetstrender från Korea just nu och en av de största och mest lättillgängliga är s k cushion foundation. Det här är flytande foundation som ligger i en porös och studsig kuddsvamp. Den stryks på med en tunn (och många gånger lite plastig) applikator. Syftet är att ge en naturlig och fräsch finish med en snabb och enkel applicering. Det är också en utmärkt touch up-hjälp under dagen, dosan är så lätt att bära med sig. I Asien finns mängder av kuddfoundations, här hemma var Lancôme först ut med sin alldeles utmärkta lyxvariant Miracle Cushion. Men det har nu dykt upp alternativ på den lite billigare hyllan. Jag har testat tre av de vanligaste. Alla lika stora och alla med spegel i locket. Men där slutar likheterna. Vem vinner kuddkriget?

Annons

 Isadoras Nude Cushion Foundation har den skönaste applikatorn men jag upplevde den som smulig i konsistensen och på mig blev den lite torr på huden vilket gör att den framhävde mina linjer. Och det gör inte direkt att den ser fräschare ut. Kan funka om du kanske har en fetare hudtyp. Ca 249 kr.

 Pure Light Foundation Cushion från Yves Rocher har den tråkigaste asken men det bästa innehållet. Det är lätt att lägga den jämnt över huden och tonen blir finare, finishen känns naturligt fräsch med precis lagom extra lyster. Den sitter också förvånansvärt bra trots att den är så tunn. Jag blev ju lite skeptisk när jag såg hur mörk färgen är i asken men det måste vara svampen som gör det. Nyansen passade min vinterbleka hy perfekt. Ca 199 kr.

 Nude Magique Cushion från L’Oréal Paris är en riktig snygging på utsidan med retrodesign. Och har den mest uppfriskande formulan. Men för mig är den alltför tunn, jag ser den knappt på huden. Kanske att den fungerar för en felfri hy men mina rodnader kring näsan behöver mer krut för att bli osynliga. Tur då att den går att bygga på. Det gör dock att den i mitt fall inte blir så dryg. Ca 199 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar