Annons

Annons


Veckans skönhetskap: Crayons från LH Cosmetics

Mjuka att måla med, rika på pigment, enkla att sota och sitter som berget när de väl torkat. Ja, så mycket mer är svårt att önska sig av en ögonpenna. Det här är precis vad du får med svenska LH Cosmetics härliga kollektion som består av hela elva pennor, framtagna av grundaren – makeupartisten Linda Hallberg. Grejen med de här är dessutom att du ska kunna använda dem till mer än bara runt ögonen, t ex brynen men också läpparna. Egentligen är det bara fantasin (och det egna modet) som sätter gränsen.

Annons

De här pennorna kan man köpa en och en. Men de finns också i färdiga kit (med spegel i locket) och det är något som verkligen sätter fart på leklusten. Det var länge sedan jag hade så kul med smink. I Mood Crayons-kitet får du gul, orange, grön, lila och blå penna och just de två sista har jag kombinerat som en dubbel-liner flera gånger. Något jag kanske aldrig kommit på om jag inte haft pennorna där tillsammans. Extra snyggt blir det om man dessutom kör svart innanför franskanterna. Det fina med de här pennorna är att de sitter bra även där.

I Core Crayons-kitet är färgvalet mer sobert. Här får du grått, greige, brunt, svart, vitt och sand. Väldigt elegant att mixa och matcha.

Om jag hade fått välja så skulle man få plocka ihop ett kit själv, med kanske fyra till fem pennor, sådär som man kan göra med ögonskuggor hos vissa märken. För även om Linda berättat för mig hur man kan använda gult och orange så är de inte riktigt min kopp te. Min ultimata låda hade bestått av den klara blå, den ljuva lila, den coolt gråa, den mjukt bruna och den häftigt becksvarta. Den gröna har jag inte vågat mig på runt ögonen ännu men vem vet.

Färgen sitter bra av sig själv utan att kladda runt omkring. Jag har de senaste månaderna haft lite trubbel med mitt ena öga som bara plötsligt börjar rinna. De flesta pennor och eyeliners jag använt har därför flutit ut upp över locket. Men inte de här. Utan något under så mattas färgen något under dagen men sitter där jag målat den. Med ögonskugga som bas är både hållbarhet och intensitet riktigt bra. Och med en skuggprimer att fästa i får du faktiskt kämpa lite med removern när det är dags att sminka av. Bra att tänka på är därför att vara lite kvick om du vill sota eller tona ut färgen. Det måste göras innan den torkat.

LH Cosmetics finns på Kicks. En penna kostar 149 kr, Core Crayons-kitet med sex pennor blir ditt för 499 kr och Mood Crayons med fem är något billigare, priset på den lådan är 449 kr.

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar