Annons

Annons


Veckans look – Veruschka för ACNE

Känner du igen denna underbart snygga och supercoola kvinna? Det är Veruschka von Lehndorff, legendarisk fotomodell på 60-talet som inte bara prydde otaliga Vogue-omslag utan också var med i Antonionis kultfilm Blow-Up och den som förkroppsligade Yves Saint Laurents klassiska safarilook. Nu är hon återigen i rampljuset men denna gång modellar denna 78-åring för Acne och deras lookbook med resort-kollektionen 2018. Enligt Jonny Johansson ville man utforska varför vi är olika och vad vi kommunicerar. Jag tänker att Veruschka i alla fall utstrålar att ålder verkligen inte är annat än en siffra.

Annons

De coola kläderna får vi alltså vänta på till nästa år. Men makeup-looken kan du kopiera redan nu. Jag älskar att man här har vågat ta i med ordentligt med svart runt ögonen, grunda gärna med mjukare bruna nyanser innan pennan åker på. Och välj en vattenfast penna, det gör att du slipper svart färg som vandrar upp över locken och ner under ögonen. By Terrys Stylo Blackstar är en favorit, den finns i flera färger där de flesta är mycket mörka, nästan svarta. Finns på Hudoteket, NK och skincity.se.

Brynen är snyggt formade i en färg som matchar det vackra röda håret. Här skulle jag använda en tunn brynpenna för att kunna imitera brynstråna och samtidigt ge fin form, som t ex Anastasias Brow Wiz som finns i hela 1o färger vilket gör det lätt att hitta en som blir mjuk mot huden. Finns bl a på Grand Parfymeri och Kicks.

Läpparna är målade i en matt beigerosa nyans. Lite skönt krämig känsla får du med Laura Merciers Velour Lovers Lip Colour i Indiscretion. Finns bl a på Cow Parfymeri, NK och Kicks.

Håret då? För att få en mjuk form är någon typ av stylingcreme toppen, det adderar dessutom en gnutta glans. Fördela en klick mellan handflatorna, applicera i håret och forma. För en lite mer slät finish kan du försiktigt dra med borste över det hela. En favorit är Kevin Murphys Easy Rider (som även kan användas på huden om du skulle känna dig lite torr…). Finns bl a på bangerhead.se, lyko.se och Åhléns.

Hur Veruschka såg ut när det begav sig förra gången? Här är hon i Yves Saint Laurents safarijacka, en ikonisk bild från Vogue 1968, foto Franco Rubartelli. Lika cool då som nu.

Vill du kolla in förra veckans look hittar du den här:

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar