Annons

Annons


Veckans look – Linda Rodin

 

Stylisten Linda Rodin bor i New York med sin hund Winky. Foto Marcus Cooper.

Under resan till London förra veckan pratade vi en hel del om inspirationskällor och en kvinna som ploppade upp gång på gång var Linda Rodin. Hon sticker ut med sin coola stil där ett elegant uppsnurrat hår, kraftiga glasögonbågar och härligt målade läppar är några kännetecken. Men så har hon också varit stylist i herrans massa år och jobbat med de flesta stjärnor som finns på himlen.

Jag känner mig lite naken utan rött läppstift… Min mamma gick aldrig hemifrån utan det.

Det röda läppstift som Linda ofta syns i är hennes eget. Rodin Olio Lusso må vara ett litet skönhetsmärke men det är lika häftigt som hennes ikoniska stil. Trots att produkterna har en del år på nacken känns de högaktuella, på pricken vad jag vill ha i min sminkväska just nu: vårdande oljor med välgörande eteriska växter och blommor, exfolierande rengöring i pulverform och så det där läppstiftet – lättmålat och med snyggt halvmatt hållbar finish. Rodins röda är en modern klassiker och Linda själv dess bästa ambassadör.

Annons

Så vad har den här coola kvinnan för tankar kring skönhet? Allra helst hade jag ju velat träffa henne men då det inte är möjligt just nu så slängde jag iväg några frågor på mejlen. Här är svaren.

Du tog fram din the Oil långt före oljor blev en trend. Hur kom du på idén?

– Jag har alltid älskat olika oljor och när jag inte kunde hitta något på marknaden som passade min hud så bestämde jag mig för att ta de oljor jag använt under åren och mixa ihop dem.

Vad är det viktigaste steget i din hudvårdsrutin?

– Att alltid hålla min hud ren. Och återfuktad.

 

Vad är makeup för dig?
– Läppstift!

Hur får du ditt läppstift att sitta så snyggt?

– Jag använder penna först och sedan applicerar jag läppstiftet.

I Sverige är det så kallt på vintern att läpparna blir till torra russin på några sekunder. Om man ändå vill ha röda läppar, har du något tips?

– Fyll alltid på med fukt hemma på kvällen. Massor av läppbalsam.

Hon har glimten i ögat, Linda Rodin. Med Lip Balm Ring har hon förpackat sitt kultiga, helt naturliga och beroendeframkallande läppbalsam så det blir än svårare att motstå.

Vad skulle du säga till de som älskar röda läppar, eller andra saker som sticker ut, men inte vågar för att oskrivna regler som finns när det kommer till makeup och mogna kvinnor?

– Jag skulle säga att man ska ge röda läpparna en chans. Det piggar upp ansiktet och ser fräscht ut – speciellt efter 50!

Något du aldrig skulle göra mot din hud?

– Ett ansiktslyft.

Fem saker som du alltid har med dig i handväskan?

– Läppstift, hemnycklar, mobil, solskydd och en liten spegel.

Skönhet för själen?
– Min hund Winky och massor av vila.

Linda Rodins produkter hittar du på Cow Parfymeri i Stockholm och på deras nätshop.

Fler fantastiska bilder på Linda Rodin, hennes fina hund Winky och hennes vackra hem hittar du här och här.

Fler Veckans look kan du titta på här:


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar