Annons

Annons


Veckans budgettips – kromnaglar

En av vårens stora nageltrender är manikyr med spegelblank metallfinish, något som först dök upp på salong och gjordes till en början med folie och sedan med gel-lack. Men nu kan du fixa det här hemma alldeles själv och det är så lätt att det nästan är löjligt. Du behöver inga lampor, inga superskills och inte heller speciellt mycket tid. Isadoras Chrome Nails är genialiskt och görs i tre enkla steg.

Annons

1. Du grundar med ett vanligt färgat lack och den färg du väljer kommer avgöra nyansen på slutresultatet. Med blått lack får du i slutändan en isblå silverfinish (bilden ovan), ett rött lack ger roséguld och svart blir vad Isadora kallar Gun Metal, en blyertsgrå metallglans. Du kan leka med vilka färger du vill, jag har än så länge testat blått och rött och bara använt Isadora. Men det ska gå bra med vilket annat nagellacksmärke som helst.

2. När du fått på det färgade lacket på ena handen väntar du ett par minuter och sedan tar du lite lite av det silverglänsande pulvret Chrome Nails Powder på en fingertopp och polerar försiktigt in detta över det färgade lacket. Tänk på att också få pulver på sidorna.

3. Nu är det dags för sista steget och det är att försegla det hela med ett lager av Chrome Nails Fixing Top Coat. Till skillnad mot vanliga topplack, som innehåller lösningsmedel, är detta vattenbaserat för att inte smälta kromytan, för att försegla jobbet och för att det verkligen ska bli så där häftigt spegelblankt.

Effekten blir verkligen som om du lagt ett lager folie, riktigt häftigt. Jag tycker att det isblå blev absolut snyggast, dottern blev helt såld på roséguld. Den färgen är dock lite svårare att få heltäckande intryck, finishen blir nästan som lite svedd på vissa ställen. 


Mitt tips är  att använda en ridgefiller underst som jämnar ut nagelytan. Det här blanka framhäver nämligen minsta flisa, våg eller veck som du kan ha på dina naglar.

Det här var så kul, jag kommer garanterat att göra det flera gånger. Det är häftigt när det trots att det är så enkelt blir så snyggt. Och dessutom till ett superbra pris. Färgat lack har du säkert hemma i byrålådan, det du behöver köpa är pulvret och topplacket. Chrome Nail Powder kostar 79 kr och du behöver bara lite till varje nagel så det är drygt. Chrome Nails Fixing Top Coat är något tunnare än ett vanligt topplack och därför tror jag att även det räcker länge, pris 89 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar