Annons

Annons


Vårens fina nageltrender 

När man får möjligheten att sitta ansikte mot ansikte med Sveriges bästa nagelteknolog är det svårt att låta tillfället passera. Idag hade Kicks pressmöte för att presentera vårens nyheter och på plats fanns fantastiska Frida Selkirk och hennes team för att smycka skönhetsligans naglar med de nya lackfärgerna som landar om några veckor.

Annons

Idésprutan, trendspanaren och nagelkonstnären Frida Selkirk har salong i mysig lägenhet på Mäster Samuelsgatan men finns också på NK både i Stockholm och Göteborg.

Jag lyckades norpa en plats hos Frida och fick inte bara riktigt fina naglar. Jag fick henne också att avslöja vad som är hetast på nagelfronten just nu:

– Gult! Och det ska vara gulgult, sådär soligt och starkt gul. Inte den lättaste färgen men vi på salongen har gjort den flera gånger redan.

Lysande solgult är en av vårens allra hetaste färger, enligt Frida.

– Starkt rosa i kombination med rött eller orange. Du kan göra det enkelt genom att t ex måla varannan nagel, du kan lacka halva i rosa och andra halvan i rött eller kanske göra en lite mer avancerad twist på fransk manikyr med rosa bas och en tunn röd kant eller det vi kallar fransk pyramid.

Enkelt och superelegant med flera trender i en manikyr – negative space, rosa och korall samt french pyramid, dvs fransk manikyr med en twist.

– Jeansblått, den där tonen som drar lite mot grått. Vi ser det i modet och vi ser det på naglarna.

Chanel har alltid ett it-lack bland sina kollektioner, den här våren heter det Washed Denim.

– När det kommer till mönster så är formerna mjukare nu än på länge, det är inte så strikt och rakt. Till exempel så gör vi det som jag kallar I see u-ögat, ett lite barnsligare öga längst in vid nagelmånen.

För att få till ögat använder Frida svart flytande eyeliner, hennes favorit är från NYX, bland annat för att den torkar så snabbt.

– Till sist så finns det något som känns väldigt nytt och roligt och det är att lacka så det ser ut som slarviga penseldrag i olika färger. Det ser inte klokt ut om det bara är på en nagel men när alla tio har liknande så ser man plötsligt mönstret.

Frida gjorde den här fantastiska brushstrokes-manikyren på mig där hon använde tre av de nya färgerna från Kicks, en beige som bas och en korall och en rosa som penseldrag. Som en extra effekt målade hon tunnare penseldrag med Kicks nya svarta flytande eyeliner.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar