Annons

Annons


Två franska skönhetsklassiker firar 25 år

Det finns två skönhetsklassiker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och båda dessa råkar fira 25 år i år. 

Yves Saint Laurents briljanta highlighter/concealer Touch Éclat och Nuxe beroendeframkallande olja Huile Prodigieuse. Förutom att det är två fantastiska produkter som var banbrytande när de kom och än idag har en självklar plats i min sminkväska så är hjärnorna bakom dessa två systrar. Touch Éclat skapades av makeupartisten Terry de Gunzburg då hon arbetade för Yves Saint Laurent. Och Huile Produigieuse är hennes systers mästerverk, Nuxe grundare Aliza Jabès. 

Annons

Jag har träffat båda dessa kvinnor och vilka kvinnor! Smarta, snygga snillen som dessutom är mycket trevliga. Vill du veta mer om Terry så har jag skrivit om mitt senaste möte med denna underbara kvinna här. Terry roddar numera sitt eget märke, det utmärkta By Terry där det också finns en radda med klassiker. Aliza Jabès är fortfarande Nuxe överhuvud, ett märke som knoppat av sig på senare år med det mer ekoinriktade Bio Beauté by Nuxe.

För att fira 25 kommer båda dessa i jubileumsutgåvor. 

Huile Prodigieuse har man gjort tre varianter av i den klassiska sprayflaskan: en grön, en korall och en vit. Alla är på 100 ml och kostar 395 kr. Innehållet känns igen men är uppdaterat. Man har fortfarande inga silikoner eller mineraloljor däremot har man nu lagt till två nya oljor till de fem som finns sedan tidigare (gurkört, hasselnöt, makadams, sötmandel och kamelia). Tsubaki och argan är nytillkomna, den första kallas även japansk kamelia och sägs vara rik på Omega-9, argan behöver kanske ingen närmare presentation men värt att nämna är att den är reparerande, speciellt för håret. Och det är ju det fina med denna olja. Du kan ha den överallt! I håret, på huden, runt nagelbanden, över dekolletaget. Då den är en så kallad torrolja gör den mjukt men utan att lämna en fet hinna men du får fin glow. Doften då? Jo, den är densamma. Varför ändra på ett vinnande koncept. Jag älskar denna doften, vill leva med min näsa i den. Ibland har jag bara den istället för parfym när jag vill ha något varmt och sensuellt som doftar nära huden.

Det krävdes en hel del övertalning från Terrys sida innan marknadsavdelningen på YSL gick med på att ta fram Touch Éclat. De tyckte att det var en väldigt märklig sak, en concealer med pensel, något sådant hade man ju aldrig sett tidigare. Idag vet vi hur det gick med den saken. Du som känner din Touch Éclat vet säkert att den varje år kommer i en samlarvariant. Så för att göra 25 år extra speciellt har man inte bara klätt in denna hylsa i stjärnor. Man har också gjort en hel serie som heter Star Collection där även mascara och doft ingår. Dessutom är det flera Touch Éclat-inspirerade produkter på gång nu i mars, t ex en Cushion Foundation och tre neutralizers, dvs concealers med ton som används för att trolla bort olika oönskade nyanser i huden. Har inte hunnit testa dessa än men gillar idén! Priset för stjärnbeströdd Touch Éclat är 375 kr, samma för Neutralizer och Mascara Volume Effet Faux Cils kostar 320 kr.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar