Annons

Annons


Tre sköna ansiktsoljor


Nu biter det rejält i kinderna när man sticker näsan utanför dörren. Jag har dessutom passat på att köra lite långfärdsskidor under helgerna och det ger inte bara rosiga kinder och bättre flås. Huden kan bli rätt så ordentligt narig och skör av att utsättas för kyla i fart, även om jag var ordentlig och smorde in med barriärcreme ovanpå.

Annons

Nu är den dock babylen och fin igen och det tack vare Apolivas milda enzympeeling och en alldeles utomordentligt skön ansiktsolja, närmare bestämt Elemis Superfood Facial Oil.

elemis superfood facial oilDe här dropparna är riktigt härliga att massera in i huden och mixen av olika växtoljor mjukar upp direkt utan att lämna någon glänsande hinna, det gör att man kan använda den både morgon och kväll. Du får en ganska ovanlig mix av oljor, hela nio stycken med allt från broccoli till  linfrö. Jag skulle beskriva Superfood Facial Oil som en hybrid mellan olja och serum eftersom huden får en kick även på djupet, riktigt bra och allt mitt fnas försvann på bara några dagar. Och den passar alla, från känslig och torr till blandhy. Dessutom måste jag erkänna att jag älskar flaskan. Den är både fin och fungerar perfekt med sin lilla pipett. Priset för 15 ml är ca 695 kr.

dermalogica phyto replenishing oilEn annan liknande olja som blivit favorit under hösten är Dermalogicas Phyto-Replenishing Oil som även den innehåller massor av härliga naturliga oljor från andra växter än ovan, t ex rosmarin, chiafrön, kamelia och orkidé. Denna kan du använda under din dagcreme eller mixa med den, jag upplever den ännu lättare än Elemis vilket gör att den kanske passar bättre när den värsta kylan lagt sig och våren är på g. Jag vet de som har problem med acne som testat den, vanligtvis är man lite tveksam att ha olja på den typen av hy men det har fungerat utmärkt. Den är också rik på antioxidanter, ett plus för dig som bor i storstan och utsätts för mycket luftföroreningar. Priset för 30 ml är ca 699 kr.

weleda almond soothing oil

En lite billigare olja som är riktigt skön även på känslig hy är Weledas kultiga Almond Soothing Facial Oil som älskas av både eko-vänner och fashionistas. Den är helt naturlig och doftar ingenting, däremot tar den lite längre tid på sig att gå in i huden. När det väl är gjort så lämnar den dock en väldigt mjuk känsla och härlig lyster. Jag vet många som använder den även för att få lite mer glow till sin bas, du tar bara en liten droppe och applicerar ovanpå din foundation. Det ska också gå att ta bort ögonmakeup med den, det skulle jag dock undvika då jag vet att olja runt ögonen kan få huden här att bli lite svullen. Priset för 50 ml är ca 199 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar