Annons

Annons


Tre nya ekofavoriter

ekofavoriter

Det trillade in ett paket med nyheter från ekolyx-sajten Alice & White precis innan jag lämnade stan och nu när semestern lider mot sitt slut har jag hunnit testa igenom dem. Tre nya favoriter blev det, här är de:

Annons

Mitchell and Peach är ett märke jag testat tidigare, de har bl a badoljor som gör badstunden ännu lyxigare. Alla deras kroppsprodukter har väldigt välbalanserade och fina dofter (inte så skarpa och örtiga som jag ibland upplever eko-produkter) och Luxury Hand Cream (ca 239 kr) är inget undantag. English Leaf har en grönt blommig doft, jag tänker på daggvåta blad och vårblommor när jag sniffar på den. Dessutom är konsistensen otroligt skön. Crèmen liknar Estelle & Thilds handcrème, båda smälter in i huden på ett lent och skönt sätt och håller den mjuk under en längre tid, en bedrift  när man inte använder en enda liten silikon eller ett uns av mineralolja.

Eftersom jag brottats med en hel del hudproblem har jag för det mesta hållit mig till serum och crèmer består av syntetiska ingredienser, rena naturprodukter har för det mesta varit för kraftfulla och fått huden att blossa upp i utslag och rodnader. Därför överraskade franska Odacités serum-duo Radiant Glow positivt. Jag har mixat några droppar av CaR i morgoncrèmen (huvudingrediens vilda morötter – doftar nyklippt gräs) och några droppar av Gt+L i nattcrèmen (huvudingredienser grönt te plus citrongräs, doftar starkt av den senare). Ganska snabbt fick huden en finare lyster och skön smidighet, solen har ju inte gett så mycket effekt på huden just den här sommaren. Priset för 5 ml är ca 499 kr resp 395 kr, det finns dock ett Gift Set som blir lite billigare men det har ännu inte hunnit komma upp på Alice & Whites hemsida.

Sist men inte minst kommer de Mamiels Rosey Lip Balm (ca 199 kr) som är en len och återfuktande mix av oljor från kamelia, monoi och nattljusblomma plus tre olika varianter av ros-extrakt som inte bara gör läpparna mjuka. Det doftar rosigt men läpparna blir också lite rosiga. Inte för att balmet har någon ton, hemligheten är istället att ingredienserna får fart på cirkulationen.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar