Annons

Annons


Sveriges nya doftstjärna – Linda Landenberg Parfums

Känner du till Linda Landenberg? Om inte så är det dags att lägga hennes namn på minnet. Det här är nämligen Sveriges nästa stora doftstjärna. Vi har ju redan fantastiska skönhetsmärken på hår och hud här hemma. På doftsidan har dock Ben Gorham med sitt Byredo varit ganska ensam på tronen. Men nu är det alltså dags för Linda att göra entré!

Annons


Hon har visserligen varit en stjärna på doft under väldigt många år. Men då som konsult till andra dofthus, både i Sverige och utomlands. Och som expert för oss skönhetsredaktörer. Det är först nu som hon fått möjlighet att göra sina alldeles egna parfymer. Och hela fyra stycken slår hon till med på en gång.


Linda Landenberg Parfums är verkligen något unikt. Här förenas Lindas kärlek till Dalarna och den svenska naturen med hennes doftutbildning hos mästarna i Grasse. Råvarorna står i centrum och varje liten not är vald med största omsorg.


Bara det att hon döpt en av sina dofter till Bisous får mig att nästan gråta av glädje. Hur skulle jag kunna motstå en doft som heter så? Förutom att det betyder kyss på franska (så fint) så är detta namnet på en av mina absoluta favoriter på fyra ben – vår hunds mamma som dessutom är dotter till vår förra hund.


Den är såklart fantastisk! Hoppfull och förförisk med sin mix av petitgrain, ingefära, jasmin, bivax, amber och en liten knappt märkbar nypa choklad.

De tre övriga är:

Den lekfulla, lätta och lite smekfullt söta Pêche et Suède med blå freesia, vit persika, ljusgrå mocka och sandelträ. 

Den häftigt storslagna, aningens salta, omfamnande och beroendeframkallande Lavender & Wool med svartpeppar, tre olika varianter av lavendel, patchouli, salvia, cederträ och kummin. Det här var helt klart den stora favoriten hos flertalet av deltagarna på pressmötet. 

Den kanske mest klassiska av dem alla – rosenfyrverkeriet A trembling rose med svart vinbär, tre olika rosor (centifolia samt damascena från både Bulgarien och Turkiet), nejlika och sandelträ. Linda Landenberg Parfums
 hittar du på NK i Stockholm och Göteborg, på Terminal 5 ute på Arlanda och på den egna hemsidan lindalandenberg.com från och med den 21 september. Alla fyra är EdP, finns i 50 ml och kostar 1295 kr.


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar