Annons

Annons


Sommarens bästa beautyhacks

Vi kör sista kvällen i Toronto och vad händer? Glömmer en väska med badrumsprylar i bilen. Och den vill man inte tassa ner till nu när det är mörkt och lite skumt ute. Där i väskan låg bl a eyelinern och rouget. Men ingen fara, det är vid såna här tillfällen man får chansa lite och med en gnutta tur faktiskt upptäcker att många produkter kan dubbla som annat. Jag som t ex alltid har både läppstift och mascara i handväskan vet att det är två produkter man kan komma långt med. Här är skönhetsproffsens MacGyver-tips som verkligen funkar. Jag har testat dem själv!

Annons

Foto: IBL

Har du fått lite för mycket bus (Brun Utan Sol) på händerna eller kanske en trist busrand nere vid fotknölarna? Testa att ta några korn med tvättmedel eller bakpulver på en blöt loofa eller frottélapp och skrubba. Glöm bara inte att smörja huden med bodylotion efteråt, annars kan den bli lika trist och glanslös som torkad lera.


Gammalt husmorstips, jag vet, men ett par svala gurkskivor att vila ögonen under är inte bara skönt. Det får också svullnader från lite för mycket rosédrickande kvällen innan att dämpas och röda ögon att klarna något.

Balsam är en liten pärla som inte bara gör håret silkeslent. Det är ett alldeles utmärkt alternativ om du inte har något raklödder och vill få en smidig hårborttagning. Får inte bara hyveln att glida som en dröm, huden får en liten dos fukt och vård på köpet. Kevin Murphys Leave-In Repair är faktiskt så hudvårdande att du kan ha den som bodylotion.

Balsam eller handcreme är också utmärkta för att tämja frasiga toppar. Se bara till att det inte hamnar i mer än topparna för då kan håret snabbt gå från nytvättat till glänsande fett.

Glömt eyelinern? Ta lite mascara på en pensel och måla dit en liten vinge. Det var faktiskt så Bobbi Brown fick inspirationen till sin suveräna gel-liner. Mina bästa mascaror just nu ser du här ovan och kan läsa mer om här.

Med ett läppstift på fickan kan du alltid ge kinderna lite extra glöd, det fungerar ungefär som ett cremerouge. Bruna, aprikos och rosa läppstift kan även dubbla som ögonskugga. Riktigt röda funkar om man är 15 men får i alla fall mig bara att se trött ut runt ögonen. Det här läppstiftet från Cliniques samarbete med designer Jonathan Adler är mitt i prick.

Har gellacket eller nagelförlängningen vuxit ut men det finns ingen tid att fixa till? Min kollega på ELLE, Emma Unckel, gav mig tipset att lägga en droppe glittrigt lack i luckan mellan förlängningen/gellacket och nagelband och försiktigt dra ut med en tops. Jag testade själv, men med ett par lager ridgefiller (här från CND) att fylla ut med. La helt enkelt lite extra just i glipan (som nu är nästan fem mm…) innan jag drog penseln över hela nageln och upprepade en gång innan jag gick på med färgade lacket. Det viktiga är att låta varje lager torka.

Känns hälarna lite trista? Få fötterna i flipflop-värdig form genom att dela på en rå potatis, strössla havssalt över och peela med cirklande rörelser på huden så blir den len och fin.

Ingen lyxigt guldglittrande kroppsolja med på semestern? Gör huden härligt sommarglimrande genom att mixa lite brons- eller guldtonad ögonskugga i din vanliga bodylotion.

Vill du slippa svettas i nacken? Dra lite deo där när du ändå rollar under armarna, det fungerar precis lika bra där. Jag brukar göra det när jag ska föna håret i högsommarvärmen för det om något är ett tillfälle när det snabbt börjar rinna svett nerför nacken. Min favoritdeo för tillfället är denna från Emma S, mer om den här.

Har du något eget smart skönhetsknep som du tar till på sommaren?

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar