Annons

Annons


Snyggaste fransarna till nyår

Jag är rätt bra på att sminka mig men det finns två saker som jag inte riktigt bemästrat – fram till nu vill säga. Det ena är en riktigt skarp eyelinervinge, den tragglar jag fortfarande med, och det andra är lösfransar.

Annons

Sweed lashes fransskola

Det där med lösfransar har dessutom inte känts aktuellt då de som funnits tidigare varit för yviga och hårda. Men nu finns inte bara riktigt sköna fransar vilka sitter på genomskinlig bomulltråd och därför bättre anpassar sig efter ögats form. Jag har också gått i lösfransskola och hittat knepen som får dem på plats utan någon som helst klisterkalabalik. Och vad är bättre tillfällen att praktisera sin franskunskap än till nyår? Så även om vi kommer ha en ganska lugn nyårsmiddag så kommer jag ha riktigt fancy fransar!!

Här är tipsen jag fick från proffsen på Sweed Lashes som gör massor av olika fransar, alla av steriliserat människhår, alltså inga djur som utnyttjats:

 1. Bra fransar ska du limma själv, de ska inte ha klister på när de köps. Hos Depend finns både transparent och svart lim.
 2. Har du tänkt kombinera med en eyeliner? Måla då den linjen först (samt skuggor osv) men vänta med att lägga på ett lager mascara till fransarna är på plats, det gör att de egna blandas fint med de fejkade.
 3. Börja med att kolla så att lösfransen passar genom att hålla upp den framför ögat. Är den för lång så klipper du av den från yttre kanten.
  sweed lashes HOW_TO

  Illustration från Sweed Lashes.

 4. Förbered lösfransen genom att böja den lätt, då kommer den lägga sig snyggare längs din egna franskant och det blir lättare att få dit den. Håll i båda kanterna och forma till ett U.
 5. Kvaliteten på limmet är viktigt, dåligt lim klumpar sig och får fransarna att lossna (de lösa alltså).
 6. Tryck ut lite lim på en bit papper eller liknande och vänta sedan några sekunder innan du stryker ut limmet längs hela tråden som fransarna sitter på. När limmet är på plats väntar du ytterligare ungefär 20 sek innan du trycker fast dem.
 7. Under tiden kan du böja dina egna fransar med tång.
 8. Luta armbågen mot spegeln när du ska trycka dit fransarna för att handen ska bli stadigare. Och börja placera dem vid yttre ögonvrån, det är lättast. Håll dem gärna med en pincett så får du ännu mer kontroll. När lösfransen sitter på plats kan du trycka till tråden försiktigt, t ex med nederdelen på pincetten.
 9. Vill du att ögonen ska få en rundare form kan du använda dig av enstaka lösfransar, dvs en, två eller tre buketter med strån som sitter ihop på en kortare rad snarare än en hel fransrad. Då sätter du enbart några av dessa längs med mitten av fransraden.Linda Hallberg Edition Sweed
 10. Bra fransar kan du återanvända. Dra av dem och ta sedan bort limmet och lägg dem i asken som du köpte dem i. Upp till 10 gånger kan du ha samma par.

Är du som jag ganska ny på det här projektet så kan det kännas lite bekvämare med en kortare lösfrans, t ex Ramina som finns hos Sweed Lashes eller de fransbuketter ovan som man tagit fram tillsammans med Linda Hallberg, de som kommer i enkelbulett, par eller trippla. Men det finns så klart massor av andra att välja mellan, t ex från Eyelure och Depend eller Kardashian-favoriten Wispies från Ardell. De har jag bara inte hunnit testa ännu. Lycka till!

Sweed Lashes sista fixet

Ramina heter fransarna jag har på bilden, de ger oumph men utan att det ser superkonstlat ut.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar