Annons

Annons


Framtidens serum är här

Framtiden är verkligen här. Folk rullar gatan fram på hoverboards, vi kan se den vi pratar i telefon med och i höst kan du få din eget skräddarsydda serum. Det är inte mer än tre år sedan som jag träffade Estée Lauder och Tom Fords fantastiska produktutvecklare, New Jersey-tuffingen Anne Carullo. Och hon pratade mycket om just det här med customize, att vi som köper produkter kommer att kräva skräddarsytt eftersom vi vill ha synliga och tydliga resultat. Och nu är det alltså möjligt. Idag var jag på ett pressmöte med Kiehl’s där man visade upp sin stora höstlansering Apothecary Preparations.

Annons


Det här är fem olika aktiva koncentrat i tuber om 5 ml: Pore Minimizing, Brightening, Visible Redness, Wrinkle Reducing och Texture Refining. Efter en konsultation där man bl a använder sig av en ny hudtyps-”bibel” väljs två av dessa.

Det är mycket krut i de här tuberna, därför ska de inte användas direkt på huden. Istället blandar du ner duon i något som heter Skin Strengthening Concentrate. I denna pumpflaska finns bl a massor av squalane (hela 35 %!!). Squalane är en toppen-ingrediens som vi har naturligt i huden men som minskar med åren (what doesn’t). Förutom att vara bra på att återfukta, reparera och tillföra antioxidanter så är den suverän på att dra ner andra ingredienser, t ex A-vitamin, längre ner i huden.


Ja, du har nu mixat dina tuber i basflaskan och voilà, du har precis vad din hud behöver. Använd som serum morgon och kväll förutom om du slagit till på retinol-tuben, då är det bara kvällen som gäller. Solskydd på dagen ska man alltid ha men det blir lite extra viktigt när du använder den här produkten eftersom innehållet är så aktivt.

Jag gillar den här idén och ser fram emot att börja testa min version redan i kväll. Men jag älskar också att man får sin egen etikett utskriven och påklistrad på flaskan. Där står ditt namn, just din speciella mix, när den är gjord (håller sedan 6 månader) och vem som hjälpt dig. Det är något speciellt att ha sin egen flaska på badrumshyllan.

Ca 885 kr kommer serumet att kosta, i butik från och med september. Hudvård är inte det enda området där du kan skräddarsy skönhet. Hos Daisy Beautys chefredaktör Kicki Norman kan du läsa om skräddarsydd makeup, hon testade att göra både läppstift och foundation under en tripp till New York för inte länge sedan. Jag är säker på att det här bara är början.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar