Annons

Annons


Skönhetsskolan – proffsets bästa doftljustips

Hur lurad känner man sig inte när man köpt ett lyxigt doftljus och så brinner det rakt ner i retlig tunnel i mitten och lämnar massor av oanvänt vax på sidorna. Det har hänt mig alldeles för många gånger och varje gång har jag tänkt att det säkert är vekens fel, eller något annat utom min kontroll. Men tydligen inte.

Annons

Härom dagen träffade jag energiknippet Debbie Wild på Jo Malone, doftmärket som nu finns i Sverige och som har så många fantastiska doftljus. Förutom att Debbie demonstrerade ett av märkets signum, så kallad layering*, på skönhetsredaktörskollegan Linnea Öst så berättade hon att jag hela tiden gjort fel när jag använt mitt doftljus (men att det är många gör samma misstag). För att få doftljuset att brinna ner jämnt så ska man låta det brinna i minst en timme första gången du tänder det, eller åtminstone så länge att hela översta lagret hinner smälta. Jag kan erkänna att jag tänt på och sedan släckt ganska snabbt med tanken att doften kommer spridas i rummet men jag sparar på ljuset. Det blev slösigt istället. Nu vet vi.

Scented Candle kostar ca 520 kr och kommer då i en mycket tjusig och ge bort-vänlig ask. Det fina med Jo Malone börjar nämligen redan på utsidan, deras förpackningar är fantastiska och varje produkt blir kärleksfullt inslagen. Till ditt ljus får du dessutom lyxiga Jo Malone-tändstickor.

En annan fin sak är såklart dofterna. De är fantastiska, ej kvävande och trots att man på Jo Malone vågar  blanda oväntade noter så blir det alltid bra.

Jag har inte stött på ett enda som jag inte skulle kunna ha hemma. Men om jag måste plocka ut två favoriter just nu blir det Green Tomato Leaf som får hela köket att dofta som om jag har välmående nyduschade odlingar av tomater och basilika och Grapefruit som bara doftar så friskt och gott så man vill äta upp ljuset. Brinner gör dessa i över 200 timmar. Om du nu gör som Debbie säger.

Jo Malone finns på Kicks flagship i Göteborg och på Åhléns City i Stockholm, numera också på båda dessa företags webshoppar.


2 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar