Annons

Annons


Skönhetsskolan del 4: Hårguruns 6 bästa tips för trötta vårstrån.

Trots att hans namn finns på flaskor i miljoner badrum så är australiensaren Kevin Murphy en av de mysigaste och mest ödmjuka människor jag träffat. Han har klippt hår sedan han var 15, jobbat som s k session stylist med alla stora fotografer och modeller och sägs vara den som uppfann beach hair-looken.

Annons

Jag fick en stund själv med denna hårguru för några dagar sedan. Kevin Murphy är känd för att tänka hudvård fast för håret. Han menar att vi smörjer in och håller på med huden i ansiktet varje dag men glömmer bort det där som sitter på huvudet. Och vill man ha ett hår som ser naturligt fräscht ut måste man ge det tid och kärlek, speciellt om man gillar den rådande trenden som är mycket ”come as you are”-känsla. Så jag passade på att fråga honom om de viktigaste bitarna för att få håret i kom som du är-form. Här är Kevins tips:

1. Det finns ingen vuxen kvinna som vaknar, skakar lite på huvudet och sedan ser så där chict naturlig ut. Speciellt inte om du färgar, fönar och tångar håret med jämna mellanrum. Använd inpackning med aminosyror för att få upp hårkvaliteten. Viktigt är att låta den sitta i minst 15 minuter. Då kommer innehållet att tränga in i stråna, fylla ut håligheterna och ge en glansigare yta. Effekten sitter i upp till 10 dagar, sedan är det dags att packa in igen.

Bra inpackningar är t ex Kevin Murphys Re.Store, Noir Stockholms Epic Treatment och Intensive Mask från Label M som är något billigare.

2. Fyll också på med bra ingredienser på andra sätt hela tiden, varje dag. Att använda en leave-in spray är ett bra sätt. Och kom ihåg att du inte kan se verklig effekt på håret lika snabbt som på huden, det gäller att ha tålamod. Kevin Murphy har t ex Leave-In.Repair som är lite kraftigare. Vill du ha spray finns Kevins Un.Tangled som är bra för lockiga hår, Super Comb Prep & Protect från N° 4 som är fin för både mamma och barn och Dede Hair Mist från Davines som är toppen till tunna strån.

3. Gör som de asiatiska kvinnorna – tvätta håret på kvällen och låt det självtorka med någon slags stylande texturprodukt i. Då sparar du inte bara tid på morgonen. Du minskar slitaget på stråna eftersom du inte behöver föna och borsta det torrt.

4. Hjälp också håret att torka fortare och skonsammare med en hårturban. Det kortar tiden med nästan hälften och du slipper slita med fönen så länge.

Älskar min hårturban från Aquis som är bra för flera saker.

5. En toppenprodukt för att få naturlig rörelse, känslan av att fint fall och mer oumph trots tunt rakt hår är att använda creme eller lotion som är för lockigt hår. Tänk bara på att välja en oljefri variant, annars blir det för tungt för håret.

Förutom Kevin Murphy finns riktigt bra produkter för lockiga hår hos Bumble & Bumble och Redken.

6. Tricket för att få frisyren att kännas modernt lockig är att det inte får se för stylat ut, satsa på naturliga lockar snarare än Hollywood-style. Kevins knep är att grunda med en settingspray i torrt hår (tvättat dagen innan), dela in det i några sektioner och sedan vika upp sektion för sektion, tänk som ett dragspel, Max tre vik. Inte vika ovanför övre delen av örat och inte heller vika topparna. Fäst med en mjuk snodd som inte lämnar några kanter och gör något annan en stund. Blås försiktigt med fönen någon minut, släpp ut och fixera med torr spray.

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar