Annons

Annons


Skönhetsproffset – 5 snabba med Caroline Hirons

Ibland har man en lycklig stjärna ovanför huvudet och så var det igår. Inte bara för att jag var på lunch med Caroline Hirons och Pixi-gänget. Jag lyckades också hamna vid samma bord som detta hudproffs och det var inte ett stort bord så jag hade henne på bara en armlängds avstånd.

Annons

Mycket bra bord med Lisen Sundgren som bl a jobbar för KIT, Caroline Hirons, Carin Hellman på Elle och makeupartisten Evelina Andersson.

Så vi fick också tillfälle att fyra av några frågor, vi som satt där. Och det gjorde vi såklart.

Största hudvårdsmyten?

– Har vi inte avlivat alla myter redan? Den enda jag kan komma på som jag hör lite då och då är att man inte kan blanda retinol med andra syror. Det kan man visst.

Produkt du älskar men som inte går att få tag på?

– Biologique Recherches P50, ursprungsversionen från 1970. Den är så stark att den nästan fick min hy att bli helt avtrubbad, en underbar känsla. Dessutom gör den massor av bra för huden som att exfoliera, öka cellförnyelsen, stärka barriärer och motverka acne. Med mera. Men den innehåller fenol och det är förbjudet inom EU, därför får den inte säljas här.

Exfolierande vattens moder – P50 i originalversionen med fenol. Finns i USA där man också har fenol i halssprayer. Så kan det gå.

Något bra budgettips?

– Glow tonic från Pixi såklart. Det var när jag skrev att det var ett utmärkt och plånboksvänligare alternativ till ovan nämnda P50 som jag och Petra (Pixis grundare) lärde känna varandra. Den sålde nämligen slut och den fick många fler att upptäcka Pixis hudvård. Det blev början på en fin vänskap.

Jo, jag vet, den här bilden var med i inlägget från igår. Men så är de väldigt fina också.

Viktigaste skönhetstips?

– Dubbelrengöring. Ta bort smink och solskyddsfilter först med en produkt som löser upp fett och när det är borta gör du rent själva huden. Det är grunden i hela min hudvårdsfilosofi och bakgrunden till den enda produkt jag varit med och tagit fram själv, nämligen Double Cleanse för Pixi. På så sätt får du huden helt ren och resten av dina hudvårdsprodukter kan göra ett bättre jobb.

Hur kommer det sig att du började blogga?

– Jag började twittra och så kom det hela tiden frågor från mina kompisar där de ville att jag skulle berätta för dem hur de ska göra rent sina ansikten. Och du kan inte riktigt förklara det på 140 tecken, eller hur. Så då fick det bli en blogg.

Två av mina favoritpersoner på en och samma bild som båda dessutom älskar syror lika mycket: queen Caroline och lady Kakan.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar