Annons

Annons


Ride or die – sminket jag tar med mig till världens ände

ride or die makeupRide or Die – så heter en utmaning som virvlar runt i sociala medier just nu (över 10 miljoner träffar på Google får man om man söker på just detta). Det är egentligen ett uttryck som används för något man skulle kunna gå i graven för. Men inte nu, för det här är Ride or Die Makeup-tag och då är det alltså sminket man inte vill leva utan som det gäller. Det här är som ett modernt kedjebrev fast väldigt mycket roligare och man blir helt enkelt nominerad av någon som själv blivit nominerad att göra sin lista. Jag blev utmanad av en av mina favoritbloggare Little Miss Consumer för mer än en vecka sedan (kan vara två) och har skjutit upp på svaret ända till nu, listat och gjort om. Det är helt enkelt grymt svårt att välja ut sina 10 all time-favoriter när man hela tiden dyker på nya roliga produkter. Och det gör man i det här jobbet. Eller som min ex-boss Arga tanten beskriver det i sitt Ride or Die-inlägg – det är som att peka ut en favorit bland sina egna barn. Men det är förstås också riktigt kul. Och jag har ett kit som jag tog med mig när jag skulle fotas för ny bylinebild till Femina härom dagen. Det var upp fem på morgonen för att flyga till Helsingborg och sedan timmar senare stå framför kameran. Kan lova att jag verkligen behövde produkter som levererar under press. Och det gör de här:

Annons

Primer: Foundation Primer Protect från Laura Mercier för att den jobbar som en primer (jämnar ut hudytan och får makeupen att glida på bättre) men inte känns som en. Den känns som en lätt hudcreme. Och så skyddar den mot solen.

Puder: Hyaluronic Hydra Power från By Terry för att det är ett puder som trots att det har en verkligt fjäderlätt formula fixerar basen och gör att huden ser fräschare ut utan att det varken syns eller känns.

Concealer: Un-cover Up från RMS Beauty för att det smälter ihop med min egen hudton så att det inte syns att jag använt concealer. Men hudtonen ser jämnare ut och hudytan dessutom fräscht återfuktad. Använder den även som foundation på delar av ansiktet dagar då jag inte orkar/hinner/vill ha vanlig foundation. Gillar också att den kan glida med i fickan och läggas på under dagen om det skulle behövas – utan att det blir ett dugg kaxigt.

Foundation: Alltså denna nya foundation från Chanel är en sådan dyrgrip men jag är kär. För den har den där effekten att det ser ut som min hy fast mycket mycket bättre. Och så är den så skön och uppfräschade på något sätt, huden mår bra när den får vara med Sublimare Le Teint. Inte plånboken dock. Den lider.

Mascara: Velvet Noir från Marc Jacobs för att den utan problem ger mig täta täta fransar utan att det blir klumpigt eller kladdigt. Det ser nästan ut som om jag lagt några stycken vispiga lösfransar mellan mina egna.

Ögonpenna: 24/7  Waterline Eye Pencil från Urban Decay som glider smidigt på den våta linjen och sitter bra resten av dagen till skillnad mot många andra ögonpennor som glider iväg och hamnar långt nedanför fransmannen.

Rouge/highlighter: Highlighting Power i Telluride från Bobbi Brown. Ända sedan jag fick det här rouget/bronzern/highlightern har jag använt det varje dag. Det ger sådan grymt fin och varm glöd till kinderna att jag blir lika glatt överraskad varje gång. Och formulan är en hybrid mellan puder och gel vilket gör att den samarbetar mycket bra med huden, den glider på utan problem och tonas fint så man inte kan se var den börjar eller slutar.

Lippie: Här har jag stora problem för om du skulle titta ner i min väska och mina fickor så ligger där läppbalsam och läppstift i drivor. Med eller utan färg. Och jag tycker väldigt mycket om dem alla, det är lite dagsformen som avgör vem jag gillar mest. Men idag är det i alla fall Instant Light Lip Perfector från Clarins och den kommer jag tillbaks till titt som tätt. Den gör att läpparna ser jämnare, fylligare och finare ut samtidigt som de också mår bättre.

Brynprodukt: Triangular heter Depends nya brunpenna som förutom att vara lätt att måla med också sitter mycket bra när den väl torkat. Och det är en fördel när man som jag viftar runt med fingrarna i ansiktet med jämna mellanrum. Gillar också att jag får en väldigt naturlig definition, känner mig utklädd med alltför hårt målade bryn.

Ögonskugga: Kvartettpaletten från Tom Ford för att det här är fyra skuggor med en helt enastående formula. Jag behöver ingen skuggprimer på locken för att färgerna ska lägga sig jämnt och de sitter som gjutet hela dagen, ingen uppsamling i globvecket. De här fyra räcker för att göra snygg vardagslook och mer smokey mama på stan. Men kanske bäst är den där champagnetonade uppe i hörnet. Skimret den ger är som om det glimrar av flytande ljus ovanpå hudens yta,. Har aldrig sett den effekten hos någon annan. Helt makalös.

Arghhh, skulle ha med verktyg också men råkade visst slänga in den där paletten istället. Nåja, det går ju att se på bilden några av mina favoriter som åker med i sminkväskan varje dag.

Nu har Ride or Die-taggen redan vandrat vidare och blivit med hudvård. Vill du veta vad andra skulle ta med sig till en öde ö är det bara att söka på nätet eller instagram. Riktigt roligt att kolla in, jämföra och inspireras!

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar