Annons

Annons


Proffstipset – Kicki Normans råd för att maxa din SPA-resa

Jag fortsätter klämma mina skönhetsredaktörskollegor på deras bästa SPA-tips i väntan på att själv få sticka iväg på en sådan där njutarhelg. I det här inlägget är det multibollaren Kicki Norman, chefredaktör, grundare av och bloggare på Daisy Beauty, som håller delar med sig av sina erfarenheter, klokheter, favoritmål och råd.

Annons

Daisy Beauty-bossen Kicki Norman. Foto Sara Arnald

Vad bör man tänka på innan man bokar sin SPA-trip?

– Tänk igenom vad du åker på SPA för, vad du vill ha ut av det, och välj ställe efter vad du kommer fram till. Vill du ha tuff massage som löser upp spänningar, vara social eller kanske få avancerad hudvårdsbehandling för att sedan kunna fortsätta jobba med huden hemma kan det vara helt olika ställen som du ska titta på.

Det tar du alltid med dig?

– Förutom baddräkt så stoppar jag alltid ner lugnande ansiktsmask ifall behandlingen går åt helvete (det har hänt). Caritas Cotton Mask är en favorit.

Bästa behandlingen du fått?

– Det var en behandling på Sisleys SPA i St Tropez. Behandlaren släppte aldrig kroppskontakten och både massagen och hudvården var anmärkningsvärt bra. Tyvärr är en Sisley-behandling också min sämsta. Den fick jag i London och det var i och för sig en annan behandling men behandlaren kunde inte alls läsa min hy och låtsades tro att mitt mosiga, illröda, svidande och kliande ansikte var en normal reaktion. Det visar att vart du går och vem som gör är viktigare än vilket märke som används.

Kicki post-Sisley behandling i London försöker desperat kyla (eller är det kanske skyla) det hon själv kallar köttfärsfejset med hjälp av händerna.

Det första du gör när du kommer fram?
– Brer ut mina grejer över hela hotellrummet. Jag gillar inte ställen där jag inte varit tidigare, därför måste jag boa in mig för att kunna slappna av.

Hit åker du gärna igen?
– Vi har så himla många fina svenska SPA:n och de bjuder på lite olika upplevelse. Högbo Bruk skulle jag åka tillbaka till för den fantastiska maten och det är även ett bra ställe om du vill ha ekologiska behandlingar. Strandbaden i Falkenberg för att de erbjuder Sveriges bästa SPA-ritual där du går efter ett uppgjort schema. Varbergs Kusthotell gillar jag för alla underbara vatten- och bastu-alternativ de har, de erbjuder verkligen en sensorisk upplevelse. Och sist men inte minst Kosta Boda Art Hotel som blir så snyggt på instagram, här går glaskonsten igen överallt – från rummen och SPA:et till baren.

Kicki chillar i poolen på Hotell Tylösand där du får både SPA, fantastisk utsikt, bra boende och härliga upplevelser. Foto Sara Arnald.

Vad är viktigast för dig?

– Att det är en upplevelse, jag vill bli positivt överraskad. Som jag blev senast på Gillet i Uppsala. Där fick jag en bindvävsmassage som verkligen gav effekt på trötta ömma muskler. Jag åkte därifrån som en ny människa.

Vad bör man se upp med?

– Om du ska göra en ansiktsbehandling – se till att hudterapeuten är med i SHR*. Förutom att det betyder att hen har rätt kunskap så garanterar det också att man inte gör något utanför sitt kompetensområde. Tänk på att det gäller ditt ansikte – misstag syns!

En hudterapeut som är medlem i SHR vet hur man hanterar vapozonen och gör det till en behaglig upplevelse för dig.

För fler smarta SPA-tips, kolla här:

*Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation.


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar