Annons

Annons


Nu har Niod landat!

Idag var det dags! Och då pratar jag inte om Black Friday utan om lanseringen av hyllade Niod här i Sverige. Det är ett av kultföretaget Deciems många märken, det där du hittar den allra hetaste teknologien. Ett exempel är deras Multi-Molecular Hyaluronic Complex som innehåller hela 13 olika varianter av hyaluronsyra. Eller det superhajpade Copper Amino Isolate Serum som just uppdaterats med en ny formula där man kombinerar två olika kopparpeptider. På sociala medier har det spekulerats länge om när detta skulle landa. Jag har svarat. Vi fick de första exemplaren på pressmötet i morse, influgna från Kanada (enligt presskontakten i cockpit..) speciellt för öppningen av disken på Åhléns City i Stockholm.

Annons

 

Niod handlar främst om hudhälsa, att bygga upp huden från grunden och få den att fungera på bästa sätt. På Hud- & Kosmetikmässan fick jag en pratstund med en av huvudpersonerna på företaget, Nicola Kilner, och passade då på att fråga vad hon tycker är de tre viktigaste punkterna för att få just en välmående och hälsosam hud. Så här svarade hon:

1. Dra ner på syrorna. Det kan skapa inflammation i huden vilket på sikt får den att åldras snabbare men också kan orsaka andra problem som hyperpigmentering.

2. Använd inte vad du inte behöver, t ex en specifik ögonprodukt. Du kan ha ditt vanliga serum och creme här. Om det inte är så att du specifikt vill ha något mot mörka ringar och svullnader.

3. Föroreningar är en stor anledning till att huden får problem och att den åldras i förtid. Du ser det inte men smuts i luften påverkar din hudhälsa varje dag. Vissa partiklar är 1/20 av dina porer vilket gör att de lätt tar sig in och fastnar. Använd en mist som stoppar dem, t ex Saccharide Mist med antioxidanter som också motverkar inflammation. Den hindrar smutsen från att sätta sig i porerna.

Så vad ska man satsa på om du vill testa märket? Förutom nämnda Multi-Molecular Hyaluronic Complex, som är ett superplumpande serum, och Copper Amino Isolate Serum 2:1, som boostar hudhälsan, ökar kollagenproduktionen och dämpar rodnader så tycker jag att:

Photography Fluid Opacity 12% är en multifunktionell och hudvårdande highlighter som är fantastisk på att ge huden glow. Ca 280 kr.

Hydration Vaccine är ett skydd som hindrar fuktförlust och ger babylen hudyta, perfekt nu när klimatet inte är på hudens sida. Ca 495 kr.

Mastic Must Mask, en väldigt annorlunda mask byggd på en mix av ayurvediska traditioner och högteknologi. Den ska sitta på huden i 10 minuter men det är sedan magin tar sin början. Efter du sköljt av den ska du föna huden. Det får porerna att dra sig samman och ytan att bli porslinsslät. Snacka om askungemask! Ca 395 kr.

Niod finns nu på Åhléns City i Stockholm och på Åhléns.se. Om ett par veckor är det dags för City-varuhuset i Göteborg.

Mer om Deciem, Niod och the Ordinary kan du läsa här:


2 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar