Annons

Annons


Nya pärlor från Smith and Cult

Duktiga makeupartisten/frisören Maria Oldenstedt lägger sista handen vid en av lookerna.

Känner du till det gamla nagellacksmärket Hard Candy som dök upp på 90-talet? Det rörde om i grytan med sina udda färger och gjorde nagellackandet betydligt roligare. Det sägs att Dineh Mohajer mixade första lacket själv för att matcha sina blå sandaler. Nåja, efter att märket sålts hit och dit finns nu inte så mycket spännande kvar. Dessutom har ju andra märken ryckt upp sig och idag kan jag knappt komma på en färg som inte finns. Grundarna av den här udda fågeln var dock inte klara med skönhetsbranschen utan byggde nytt märke, nu med en betydligt exklusivare framtoning där kännetecknet framför allt är en stor buckla på de guldskimrande förpackningarna. Smith & Cult har funnits något år i Sverige och det som ännu en gång började med nagellack går nu vidare med makeup för ögon och läppar.

Annons

Jeanne Chavez i supercool vit jumpsuit kollar in när modellerna får Smith & Cult-looken.

Igår hölls pressmöte på Bernies i Stockholm där Jeanne Chavez, en av grundarna, visade upp nyheter som ögonskuggor i kvartettpalett, smala filtspetsliners med vattenfast formula, mascara med både borste och förpackning i megaformat och flytande läppstift med matt finish. Här finns några riktiga pärlor att investera i, recension på dem kommer senare.

Några av nyheter, i höst kommer ännu fler bl a en bronzer och en smart liten highlighter.

Jeanne bjöd dock inte bara på sköna nyheter och bubbel, hon tipsade också om två trender som just nu växer stort i USA. En jag absolut vill testa och en som får stor tumme ner. Den första kallas upside down-looken och går ut på att lägga krutet under ögat istället för över, dra på mer här med skugga och liner helt enkelt. För att få balans föreslog Jeanne att bara ha mascara på de övre fransarna. Spännande. Den andra looken, som handlar om läppar, går ut på att måla läpparna och sedan smeta ut det för att få känslan av att man blivit påkörd av en lastbil. Den trenden får nog stanna där borta…

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar