Annons

Annons


Nya K-beauty favoriter

Idag blev det en riktig höjdarlunch, inte bara för att maten på Råkultur är fantastiskt god utan för att jag också fick veta att flera riktigt bra produkter nu finns här, alla inom kategorin K-beauty. Ni vet de som innefattar BB-creme, arkmasker, essence (hybrid mellan ansiktsvatten och serum) och snigelserum. Med mera. En av produkterna som jag är riktigt nyfiken på är Bentons Fermentation Essence som du ser här ovan. Förutom att fermentering är en riktigt intressant teknologi så ska just detta vara en lite billigare variant av det superhajpade SKII, ett essence som bl a är vackra Cate Blanchetts favorit. Liksom SKII innehåller Bentons variant fermenterade växtextrakt samt något som heter epidermal growth factor, ett superintressant ämne som byggt hela det isländska kultmärket Bioeffect EFG (gillar mycket!). Lugnande, återfuktande, antiinflammatoriska osv osv. Och väldigt skönt. Benton grundades av två bröder där den ena hade väldig problem med sin hy. Duon bestämde sig för att ta fram ett märke och bara använda ingredienser som verkligen gör gott för känslig, irriterad, blemmig och röd hy. Här finns flera spännande produkter, t ex en ljuvlig ögoncreme med egf, ceramider och niacinamide samt ett ansiktsvatten med 0.5% salicylsyra som både är antiinflammatoriskt och ger en jämnare yta. Kommer på Bangerhead.se inom kort.

Annons

blithe patting water packVad som dock redan finns på Bangerhead nu, det kom faktiskt upp på sajten idag, är K-beauty märket Blithe och deras häftiga Patting Water Pack som jag tidigare skrivit om här. Den här typen av masker kallas även Splash Masks eller Aqua Peels och det kan kanske ge en fingervisning till vad det handlar om. I flaskan får du en mix av bl a mjölksyra, fruktextrakt och fermenterade extrakt i flytande form. De är extremt snabba att använda, du blandar ut i vanligt vatten, baddar på huden och låter sitta i 30 sekunder innan det är dags att skölja av. Eller baddar direkt på blöt hud när du står i duschen (men då får det sitta bara ca fem sekunder, annars blir det för starkt). Effekten är omedelbart silkeslen och lystrig tack vare den ytliga exfolieringen, en riktig quick-fix. 450 kr kostar en flaska, finns i tre olika varianter och räcker till minst 30 användningar.

mizon sheet masksEtt tredje märke inom K-beauty dyker också upp efter nyår: Mizon. Här har tanken från början varit produkter med en hög halt av aktiva ingredienser till ett överkomligt pris. Det är bra produkter men priset är ju av förklarliga själ liiite högre här än det kan vara i Korea. Deras kanske mest kända produkt är rengöringen Mild Skin Smoothie Egg White Bubble Cleanser som ser ut att vara för barn om du bara kolla på utsidan men det ligger bara i linje med mycket annat från Korea där man älskar att göra förpackningar i form av söta små djur osv. Liknande finns t ex från Tony Moly som du hittar på Sephora. Precis som det märket har Mizon många olika serier med olika utseende. Min favorit är de snyggt förpackade arkmaskerna som både är sköna att ha själv och  kul att ge bort!

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar