Annons

Annons


Nu landar Deciem!

Den här veckan utvecklar sig verkligen mycket bra. Ta bara idag. Nyss landade nyheten om att Deciems omskrivna varumärken Niod och the Ordinary kommer till Sverige. Om du följt min blogg ett tag så har du säkert redan läst om dessa två. Jag shoppade upp mig på några av deras produkter under semestern i Kanada i somras. Då hade jag ingen aning om att man ens funderade på att ta sig hit.

Annons

Nu på morgonen träffade jag Nicola Kilner, en av huvudpersonerna på Deciem, och fick en djupare genomgång av det här spännande företaget. Lite kort kan man säga att du hos Niod hittar det allra senaste inom hudvårdsteknologi. Det är inte flashigt förpackat och konsistenserna är ibland lite blaskiga. Men ingredienserna är mer än i framkant, här pratar vi från labbet och ner i flaskan direkt. Det här är inte ett märke för dig är ute efter ljuva dofter eller fluffiga formulas. Det här är ett märke för dig som vill jobba på hudhälsan och är beredd att vänta på att resultaten kommer. För det gör de.

Stora stjärnan hos Niod är Copper Amino Isolate Serum 1 %, ett väldigt lättflytande serum som får huden att må så bra. Det jobbar på alla få igång alla viktiga funktioner som är förutsättningen för en fin hy. Det består av två flaskor som du själv blandar med varandra, anledningen är att kopparpeptiden är svår att få stabil. Efter det har du sex månader på dig att använda upp mixen. Man blir lite förskräckt när man ser färgen, i ena flaskan är vätskan blå. Men lovar, det ger inte huden samma färg. Nästan lika stor succé är Photography Fluid, en lättflytande lotion som ger huden fantastisk lyster och som du kan använda på flera olika sätt. Glow in a bottle!

Älskar denna, ger verkligen superfin lyster, ej kalaskula. Det enda jag önskar är att Niod gjorde annan förpackning då det blir rätt geggigt runt öppningen efter ett tag.

Niod kommer att lanseras under hösten men idag är första dagen för märket på skönhetsmässan i Kista och därför vet jag inte än vilka butiker och wewbshoppar de landar i. Priserna kommer att ligga på 280 kr för Photography Fluid, vanliga kopparserumet kommer att kosta 795 kr och dyrast är kopparserumet med 5% för 1795 kr. Det används om du t ex har problem med acne.

Väldigt flytande ansiktsmasker, nästan som serum. Används som kur under fem dagar och sedan en till två dagar i veckan.

The Ordinary är märket där du hittar ingredienser som är riktigt bra men redan kända, sådana som använts i flera år och därför kan köpas till riktigt bra pris. Således är the Ordinary verkligen billigt, sjukt billigt. Här hittar du serum med c-vitamin, niacinamide, hyaluronsyra och glykolsyra fr en spottstyver. Effektiva, absolut, men alltså inte det allra hetaste inom hudvård. Nicola berättade att man bl a hittat en målgrupp bland millenials som sparar månadslöner för att kunna köpa den senaste skuggpaletten från Charlotte Tilbury men inte tycker att hudvård får kosta. Här kan de få ett riktigt bra serum för en hundring.

The Ordinary kommer att lanseras under nästa år, förhoppningsvis till våren. Jag har testat deras Serum Foundation som jag tycker är för tunn och torr för en mer mogen hy men också fuktcremen med hyaluronsyra som är oförskämt bra för att kosta 60 kr (i Kanada det vill säga, kanske kommer kosta några tior mer här hemma). På listan över andra saker att testa står Rosehip-olja som jag fingrat på och gillar än så länge mycket samt serumet med niacinamid och zink.

Mer om Deciem kan du läsa här:

Måste avsluta med denna lilla godbit, den finaste spatel jag sett och dessutom håller i evighet. Och dessutom till superpris såklart! Köpte den i Kanada men håller tummarna för att den kommer att finnas även här hemma.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar