Annons

Annons


Nedräkning påbörjad – då kommer Glossier

Det har tisslats och tasslats något helt galet i sociala medier på senaste tiden. Föremålet för spekulationerna? När amerikanska märket Glossier ska komma till Sverige. För att få tag på deras hyllade produkter har det hittills bara funnits tre alternativ:

  1. Att känna någon som bor i USA och be dem lägga en beställning för att sedan skicka vidare hit till Sverige.
  2. Att åka till New York och besöka det väldiga anonyma showrummet på 123 Lafayette Street
  3. Be vänliga vänner som åker till New York att ta sig dit.

Krångligt? Jo, men jag vet väldigt många som tycker att det är värt det. Jag bad själv en kollega att agera kurir för bara någon månad sedan…

Annons

Och så förra veckan dök det upp ett bud med massor av härliga Glossier-produkter och med det ett besked:  I juni blir vi det två första landet i EU förutom England (som snart inte är EU) att kunna klicka hem ett Cloudpaint eller en Milky Jelly Cleanser. Danmark är också på gång men i ett senare skede.

Blir det inte dyrt då? Nej, för man kommer att utgå från just England. Fraktkostnaden blir 70 kr/order om du inte handlar för minst 380 kr som är gränsen för fraktfritt. Även om produkterna är riktigt prisvärda så är det inte svårt att passera den gränsen…

Så vad är Glossier? Märket grundades av Emily Weiss, före detta moderedaktör på Vogue som egentligen var mer intresserad av skönhet än av kläder. Därför startade hon skönhetesblogg In to the gloss där hon framför allt intervjuar andra om deras bästa tips och vad som står på badrumshyllan. Idag är ITG, som den snabbt kom att kallas, en av världens största skönhetsbloggar (och numera mer ett magasin med redaktion om man ska vara ärlig). Glossier drog hon igång efter att ha saknat ett prisvärt hudvårdsinriktat skönhetsmärke (med mkt instagramvänliga förpackningar). Det blev succé. Filosofin är ”Skin first, makeup second” med tanken att en välmående hud ger en snyggare makeup.

Så vad finns här som sticker ut? Här finns som sagt hudvård och makeup men nyanserna är väldigt milda och effekterna transparenta, med makeupen lyser alltid den egna huden igenom. Mina favoriter än så länge är:

Glossier You Solid Perfume, den fina rosa du ser på bilden ovan med det perfekta och sköna tumavtrycket som får den att ligga så skönt i handen. Det här är en hudnära doft i väskvänlig förpackning där tyngdpunkten ligger på de varma basnoterna ambrox, ambrette och mysk men man kan även ana irisrot och rosépeppar. Doften finns också i lite mer traditionell spray men denna tycker jag är genialisk, du kan applicera mer doft när helst andan faller på. Ca 200 kr.

Boy Brow fixar formen och färgen på brynen i rekordfart. Och resultatet blir dina bryn fast snyggare. Här finns tre nyanser plus en transparent. Jag gillar Blond på mig själv. Ca 140 kr.

Cloud Paint är fingerfärg på tub som snabbt sätter ton till kinderna. Till skillnad mot många liknande produkter är det här lätt att tona ut utan att där blir några tydliga fläckar. Och det är lätt att få med sig i sminkväskan. Jag älskar den mörkt fuchsiatonade Haze som ger en sådan där upphetsad rodnad man för det mesta bara kan drömma om. Och även om Glossier själva inte säger det så sätter jag gärna lite på läpparna också. Men det finns flera fina nyanser att leka med. Ca 160 kr.

Lidstar är flytande ögonskugga med snyggaste skimmer-effekten. Bäst gillar jag den dock som eyeliner, jag använder en eyelinerpensel att plocka upp färg från applikatorn med och drar linjen. Det gäller i alla fall för färgerna som heter Fawn och Herb, den senare kommer att bli ännu snyggare när huden fått lite färg. De ljusare kan dubbla som highlighter, speciellt den längst till vänster som är riktigt fin att lägga vid inre ögonvrån. Ca 160 kr.

Glossier har verkligen många härliga och roliga produkter, så pass att jag inte har hunnit testa igenom allt än. Att en av de första produkterna som togs fram, Milky Jelly Cleanser, är en favorit hos många vet jag och den står på listan när jag kommer hem igen. Vill du veta mer om den nu på direkten hittar du  bra info hos Saffronsugar som testat den.

Håll utkik på instagram om du vill vara med när dagen G kommer.


4 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar