Annons

Annons


Månadens behandling – Biologique Recherche

Igår var en sådan där dag när jag tycker om mitt jobb lite extra mycket. På eftermiddagen låg jag nämligen nerbäddad på Revivekliniken för en väldigt härlig behandling med Biologique Recherche (biålåschikk reschärsch).

Annons

Det här franska kultmärket grundades på 70-talet av familjen Allouche och att det var just vid den tiden kan man nästan se på förpackningarna. Alla trender kommer åter och idag har designen på flaskorna och burkarna gått hela varvet runt. Jag tycker de är riktigt fina med sin retrolook, älskar labbkänslan med småflaskor och pipetter.

Min hy blev både rengjord, masserad, inpackad i två olika masker och insmord med flera olika serum. Och så är filosofin, att lägga flera olika serum i tunna lager på lager. Eller som märkets utbildare Linnea Wagnås förklarar, det blir som en enda produkt när alla lager smälter samman. Här efter rengöring och massage med serum innan maskerna åkte på. Tunga ögonlock, massagen var himmelsk.


Och här inpackad som en alien medan huden laddas med välgörande ingredienser, bl a från havet (ej från månen).


Ingredienserna är till största del naturliga och hämtade från både djur- och växtlivet. Mest kända produkt är P50, ett exfolierande ansiktsvatten med en mix av syror som tacklar de flesta hudproblem från flera håll. Därför tar det skonsamt tar bort döda hudceller, balanserar talgproduktionen, återfuktar, jämnar ut hudtonen, ger lyster, sätter fart på cellförnyelsen och så vidare. Och den får resten av hudvårdsrutinen att tränga djupare ner. Mycket bra.


P50 finns i tre varianter, allt för att du ska hitta en som passar just din hy. Eller, det finns faktiskt i sex varianter men de tre starkaste får inte säljas i Europa, dessa hittar du bara i USA. P50 ska vänjas in i huden och baddas på med en tuss, inte strykas. Och i mitt fall ska jag bara använda det till kvällen, jag har fått P50W som är lite mildare. Ibland kan man behöva vänja sig med doften också. Den drar nämligen åt vinäger. Men det är smällar man får ta för här slipper du alkohol och det är bra. Det här märkets produkter är inte känt för sin väldoft, faktiskt tvärtom. Vissa produkter luktar t ex ganska mycket jäst. Men effekterna är riktigt grymma.

En av flera riktigt bra saker med att göra en ordentligt ansiktsbehandling är att man inte behöver få dåligt samvete för att man inte tvättar ansiktet när det är dags att sova. För man får inte, allt det härliga som masserats, ,sprayats och smorts in ska sitta kvar över natten för att verkligen fortsätta att göra nytta medan man sover.

En tråkig sak med det är dock att man måste vänta till dagen efter innan man får börja öppna och testa sina nya produkter. Så fin som min hy blev efter behandlingen så kan jag iofs leva med det! Uppstramad, återfuktad, plumpad, lugnad och med massor av lyster. Ser mycket fram emot vad det här gänget ska göra för min hud och om det första intrycket håller i sig. Men mer om det om någon månad när produkterna hunnit visa sin effekt.

Biologique Recherche finns inte på så många ställen. Just nu hittar du det på Revive-kliniken, Skincity.se och Grand Hotel.

LÄS OCKSÅ


3 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar