Annons

Oldie but goldie: Erborians CC Red Correct

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Den här veckan blir det inte någon jättegammal klassiker men då den ändå funnits i några år och fortfarande är en av de bästa cc-cremerna jag haft i mitt ansikte så tycker jag den ändå kvalar in.

CC Red Correct från koreanska Erborian är en av pärlorna i det gigantiska K-beauty facket. Det är en basprodukt som förenklar livet mycket om du har rodnader på huden du helst vill slippa visa upp. Och det har jag. Ibland bara kring näsvingarna och ibland runt hela näsan och ut på kinderna. Det blir dessutom värre med åren. Varför den är så bra? Det är en hybrid mellan hudvård och makeup som gör huden snyggare. Den lätt gröntonade formulan innehåller bland annat återfuktande glycerin och lugnande centella asiatica, eller tigergräs som det också kallas. Du kan läsa mer om den mirakelingrediensen här. Det är också lite mica i mixen, det reflekterar ljuset vilket gör att hudens yta ser slätare ut. Samt både zinkoxid och titaniumdioxid som ger solskydd. Läs gärna mer om solskydd i makeup här.

Annons
Annons

Den ljusa gröna tonen neutraliserar det röda i huden men syns inte för blotta ögat. Många liknande produkter tycker jag ger en lite grådassig ton men inte denna. Resultatet blir bara fräscht, jämnt och med en helt rimlig lyster. Inte helt täckande och har du plitor kommer de inte att bli osynliga. Men du får tillräckligt utjämnande effekt på hudtonen för att man ska känna sig bra mycket finare än utan. Vill du ha mer täckning? Har du väldigt mycket rodnader? Då kan du använda CC Red Correct som en primer under foundation.

Annons

CC Red Correct från Erborian finns tyvärr bara i två toner, en ganska neutral och en lite mer gyllene. Du hittar den i två storlekar: en större tub på 45 ml som kostar 580 kr och en resevariant på 15 ml som du får betala 280 kr för. Båda dessa säljs exklusivt här (reklamlänk via Apprl) .

Det finns även en ögoncreme i samma serie. Jag testade den när den lanserades men fick tyvärr inte alls lika mycket wow-känsla. Vill du ha något under ögonen som täcker mer än en vanlig ögoncreme och dessutom skyddar mot solen skulle jag istället satsa på denna (reklamlänk via Adtraction) .

Annons

*Jag kan ha fel, och rätta mig gärna om du vet bättre, men jag tror att just problem med rodnader inte är lika vanligt på mörkare hudtoner.

Kommentarer till “Oldie but goldie: Erborians CC Red Correct”

  1. Oldie but goldie – cremen som tar bort rodnad – Jessica Blockströmjessicablockstrom.se skriver: 8 februari, 2021

    […] Vill du ha en produkt med liknande egenskaper men som är lite mindre täckande gillar jag också Erborians CC som även den går från vit till tonad när den kommer i kontakt med huden. Den innehåller även högre solskyddsfaktor och en nypa mica för lyster. Du kan läsa mer om den här. […]


Dela på:
Annons
Laddar
https://jessicas-skona-varld.femina.se/makeup/9-favoriter-i-sommarvaskan/