Annons

Annons


Lyxigaste ansiktsoljorna just nu

Det är nu i skarven mellan hösten och den riktiga vintern som min hud brukar börja krångla och jag vet att många andra upplever samma. När jag tar morgonrundan med hunden känner jag direkt att det blossar kring näsan om jag inte smort in huden med skyddande klimatcreme. Gör jag heller inget skifte i rutinen så kommer som en avlöning den där sköra känslan när jag sminkar av mig på kvällen. Som om det översta hudlagret vore täckt av frosting.

Annons

Mot detta finns en sak som hjälper – näringsrik olja. Jag använder det på kvällen efter rengöring och djupfuktande essence. Vissa kvällar mixar jag den med en nattcreme eller en nattmask men ibland använder jag den bara som den är. Det finns otroligt många härliga oljor att kolla in. Här är några jag gillar lite extra mycket.

Superfood Facial Oil från Elemis

Detta krämiga underverk räddade min hy förra vintern. Det tog bara tre dagar för dropparna att förvandla torr, känslig och trasig till len och lystrig. I den näringsrika och något örtig doftande formulan finns bl a fröolja från broccoli och lin samt rättika, en kombination som ger fukt men framför allt är rik på både antioxidanter och omega-fettsyor. Denna olja är en favorit även hos flera av mina kollegor och det drog ett sus av förtjusning på Elemis senaste pressmöte då produktchefen berättade att det i februari kommer fler produkter i Superfood-serien. Ser mycket fram emot det!

 

Superfood Facial Oil från Elemis finns bl a på SPA och salonger, Skincity.se samt Axelssons i Gallerian. Priset för 15 ml är 689 kr.

Olio Lusso från Rodin

Den första produkten som stylisten Linda Rodin tog fram och som blev startskottet till hennes kultförklarade märke där det nu finns så mycket annat härligt. Läs mer om det här. Olio Lusso är en helt naturlig mix av Lindas favoritoljor, massera in några droppar morgon och kväll för fukt, lyster och len yta. Här finns bl a eteriska oljor från jasmin, sötmandel, jojoba, arnika, argan och nypon, alla kända för att vara snälla och goa för huden. Just nu finns Lindas oljor i specialflaskor klädda i hennes favoritmönster, här den olja med lavendel i som passar extra bra om du har normal till fet hy.

Olio Lusso från Rodin säljs hos Cow Parfymeri och på deras webbshop. En flaska med 30 ml kostar 1600 kr.

Facial Oil från Bamford

Nyponros, ringblomma och jordgubbsfrön har man på ekolyxmärket Bamford pressat för att få en olja som är rik på näring, vitaminer och skyddande ämnen. Doftande är friskt rosig och så blir även huden som känns skönt återfuktad .

Facial Oil från Bamford finns på NK, hotell Diplomat och Eleven.se. Den elegant vita flaskan innehåller 30 ml och kostar 585 kr.

Rejuvenating Face Oil från Babor

Lättast i konsistensen av dessa är Babors nya med rosextrakt samt olja från svart ros, mandel och makadamianöt. Det är också den olja med mildast doft, en aningens blommig är den bara. Den känns också snäll på huden och förutom att den fyller på med viktiga lipider som stärker hudbarriären så motverkar innehållet inflammation och irritation vilket gör att den passar bra även om du har en hud som just nu blivit lite extra känslig.

Rejuvenating Face Oil från Babor finns på salonger som använder märket samt på Åhléns och Skincity.se. Denna snygging kostar 720 kr för 30 ml.

Prestige Huile Souveraine från Dior

Den bästa hudvårdsprodukt min mamma någonsin testat, enligt henne själv. Och då har modern fått en och annan flaska från mig de senaste 20 åren. Denna lyxflaska innehåller naturliga oljor plus två olika rosextrakt, bl a från Diors egna trädgårdarna. Den är himmelsk för en mogen och torr hy.

 

Prestige Huile Souveraine från Dior kostar 3070 kr för 30 ml. Den finns på Diors diskar men också på Kicks. Mer om den har jag skrivit här.

Letar du efter en olja till ansiktet i lite lägre prisklass? Det hittar du här:

 


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar