Annons

Annons


Lekfull smink-app

makeup genius app

Först kom samarbetet mellan Google Glass och YSL och nu är det dags för nästa tekniska lansering från skönhetsvärlden. Makeup Genius heter L’Oréal Paris alldeles nya och väldigt roliga app där du scannar ditt ansikte i mobilen (eller paddan). Appen läser av över 1000 punkter i ansiktet vilket gör att du sedan virtuellt kan testa olika färger och makeup-produkter direkt på ditt eget ansikte. Spännande med den här appen är att du gör det i realtid, du tittar helt enkelt i kameran och plötsligt landar ett rött läppstift på läpparna (om det är just ett rött läppstift du valt att testa förstås). Det gör också att du kan vrida på ansiktet och se hur det ser ut i olika vinklar. Här en av makeuplookerna skapade av Teresa Grundin med eyeliner, läppstift och en lite märklig highlighter på kindbenet (grunden i verkligheten var bara mascara och en cc-crème).

Annons

makeup genius

Tekniken är dock inte helt färdig, färgerna har en tendens att fladdra runt lite och då kan det se rätt tokigt ut, t ex landade min eyeliner plötsligt vid näsan, likt ett par minivingar, och läppstiftet hamnade på hakan. Man får helt enkelt röra lite lagom fort på huvudet för att färgerna ska hänga med.

makeup genius mistakes

Men det här är kul! Det är lätt att fastna framför mobilen för att testa igenom alla olika kombinationer av rouge, eyeliner, skuggor och läppfärger som finns. Men även looker som är skapade av olika makeupartister. Och blir du sugen på att köpa den där snygga skuggan så klickar du bara ner den i varukorgen, i Sverige samarbetar L’Oréal med Eleven.se som ser till att du får hem produkterna. Jag saknar mascara och foundation men gissar att det än så länge är svårt att få effekten att stämma med verkligheten. Och om jag får önska så vore det fantastiskt om man också kunde tona till färgerna lite själv, kanske en liten sudd-funktion att leka med. Men att det kommer är jag ganska så säker på. Appen finns att ladda ner gratis nu på Appstore och motsvarande för Android.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar