Annons

Annons


Isländska hudhemligheter

I morse hoppade jag och två andra skönhetsredaktörer på ett plan som flög oss till Island. En väldigt skakig färd då det blåst halv orkan här i trakten men vi kom fram till slut. Så vad gör man då? Jo, sätter på sig baddräkt, springer ut i iskalla vindarna och glider ner i ett mjölkblått vatten som värms upp av jordens inre. Idag har vi badat i Blue Lagoon, ett ”spa” med varma källor (och en bar!).

Annons

blue lagoon

Skönhetsredaktörerna badar med stil som Caisa Jansson från Kicks magazine med det knalligt röda Matte Shaker från Lancôme på läpparna. Det satt snyggt även efter bad och dusch!

Det var otroligt härligt att flyta omkring här, dricka ett glas prosecco och känna stressen rinna av – ända tills blixten lyste upp himlen och en hagelstorm attackerade oss. Det var bara att ta långa benet före och ta sikte mot duscharna. Då, precis efter badet, kändes huden jättekonstig. Sträv fast inte direkt torr, nästan lite glasartad. Men nu, flera timmar senare, märker jag att både huden på kroppen och i ansiktet mår toppen! Källorna ligger ovanpå ett lavafält och det varma vattnet är därför rikt på mineraler som sulfur och silica. Det har visat sig hjälpa mot olika hudproblem men uppenbart gör det gott för en helt vanlig mogen hud också. Kan det vara hemligheten till att så många islänningar vi mött under dagen har fantastisk hy? De har ju inte direkt vädret med sig, kyla och blåst är ej de bästa förutsättningarna för ett strålande fräscht och slätt ansikte.

Men de har detta:

Förutom att de har lagunerna (som jag misstänker att de inte ligger i varje dag) så innehåller faktiskt även vattnet i duscharna sulfur. Det gör att vattnet luktar lite prutt men huden mår bra! Man skulle ta med sig ett par flaskor hem…

Det är inte mycket sol på Island, här är nästan ständigt en dimma som får de ålderstriggande strålarna att mildras. Du behöver inte flytta hit för att få den effekten, på med solskydd bara.

Riktigt häftig hudvård! Trots att det bara bor ca 320 000 människor på den här ön har man lyckats forska fram några av de bästa produkterna som finns just nu. En av dem är Bioeffects EGF Serum som alldeles nyligen fick Marie Clarins prestigefyllda skönhetspris Prix d’Excellence för 2017. I morgon ska vi till deras växthus för att kolla in var magin börjar. Andra coola märken från ön som är värt att spana in är Marinox, Taramar, Soley och Skyn Iceland (som eg är amerikanskt men görs med ingredienser här ifrån).

bioeffect EGF serum

Obs! En liten detalj är att vi var fyra knutar som guppade omkring där i lagunen. För varnad hade jag blivit innan om att blöta håret i det sulfatrika vattnet, alla jag känner som gjort detta har ångrat sig bittert. Håret får nämligen inte alls den där fina effekten som huden får av mineralerna i vattnet. Det blir bara svinto och det krävs en halv flaska balsam för att ens få igenom borsten. Jag som hade klivit upp sex i morse för att föna och platta håret hade ingen lust att gå igenom det.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar