Annons

Veckans oldie but goldie – nya Advanced Night Repair från Estée Lauder

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Jag var pluttiga 11 år när Estée Lauder lanserade en av skönhetsvärldens grand old ladys men minns ändå den klassiska flarran. 1982 landade den första versionen av Night Repair, som namnet var då. Där var en hel del grejer med detta serum som var något helt nytt på hudvårdsfronten.

Annons

För det första att en produkt var skapad enbart för att användas till natten, bara en sådan sak. Idag är det ju verkligen inget konstigt med det, vilket märke har inte en nattcreme eller nattmask för den saken.

Annons

För det andra – den innehöll en ingrediens få hade hört talas om då – hyaluronsyra. Ja, idag behöver den knappast någon närmare presentation.

För det tredje att tappa innehållet i en mörk apoteksinspirerad flaska. Det var vågat då det inte riktigt var förenat med den lyxaura hudvård skulle ha på den tiden. Men visade sig vara ett lyckat drag. Vem känner inte igen flaskan även om det inte skulle stå Estée Lauder på.

Annons

Sedan dess har ANR, som den kommit att kallas, uppdaterats inte mindre än tre gånger: 1991, 2011 och 2013. Bland annat var man en av de första att använda antioxidanter för att motverka oxidativ stress. Man har också ett eget komplex som ska motverka de negativa effekterna av för lite sömn (Chronolux). Jag gillar det. Att man tar tillvara på något många verkligen gillar men samtidigt ser till att formulan innehåller det senaste inom forskning och teknologi. Och nu är det alltså dags igen. I veckan landade New Advanced Night Repair (Synchronized Multi-Recovery Complex är undertexten du ska kika efter för att hitta den nya). Om du följer mig på instagram kunde du se att händelsen ärades med ett digitalt pressmöte där vi alla deltog iklädda pyjamas. Det måste vara en första på det.

Så vad är nytt?

Nu blir det lite krångligt men så här: Teknologin bygger på forskningen kring epigenetik. Man har upptäckt att vårt åldrande bara till 25% består av arv, resten kan vi alltså påverka. För att hjälpa till har forskarna i labbet identifierat en typ av molekyl som är viktig när det kommer till hudens naturliga reparationsprocess, den skickar signalerna som ser till att få fart på arbetet. Bland nyheterna på INCI finns därför ett komplex med bl a peptider och fermenterade jästextrakt som ska aktivera de här molekylerna. Innehållet har blivit ännu bättre på att motverka skadliga effekter från UV-strålar och fria radikaler men jobbar också på att öka spänsten, fylla på med fukt, locka fram lystern och göra porer mindre synliga.

Annons
Pipett som ger perfekta droppar och gör det lätt att dosera.

Den uppmärksamma kan se att där är något nytt med flaskan. Det första jag tänkte på var att den är ljusare men den är också, enligt pressreleasen, tillverkad av återvinningsbart glas. Det har alltid varit en pipett men jag vill poängtera att den fungerar utmärkt. Jag har haft så många flarror serum, primers osv här hemma där så inte är fallet, där det inte sugs upp något i det där röret hur mycket man än pumpar. Bättre att använda just pump då. Men det behövs alltså inte här, designen är väl genomtänkt och fullt funktionsduglig. Och det gäller även innehållet. Jag är nyförälskad. Otroligt behaglig formula och samtidigt effektiv. Man vaknar till en fräschare och piggare typ där i spegeln. Det fina är att detta serum passar alla, oavsett hur gammal du är eller vilken hudtyp du har. Du kan också addera det till vilken annan hudvård du än har. Och numera är det dessutom helt okej att även använda serumet dagtid.

New Advanced Night Repair från Estée Lauder kostar 760 kr/30 ml. Den nya har inte kommit till så  många butiker än men du hittar den just nu på Åhléns (reklamlänk via Adtraction) .

Annons

Nyfiken på mina tidigare Oldie but goldie? Du hittar dem här.

Dela på:
Annons
Laddar
https://jessicas-skona-varld.femina.se/hudvard-2/tre-nya-svenska-kroppsserier-att-mysa-med-i-hostmorkret/