Annons
Annons

Spännande svenska hudvårdsnyheter

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.
Överst till vänster Johanna Gillbro, på hennes högra sida Maria Ahlgren, under Johanna ser du Sofia Mellström med Skincitys grundare Annica Forsgren, under dem Charlotte Kalla och längst ner till höger Acasias grundare, hudterapeuten Anna Karin Wahlberg som har mer än 30 års erfarenhet.

Svensk hudvård är så spännande just nu, det fullkomligt öser in massor av roliga, intressant, väldigt bra och i vissa fall ganska så överraskande nyheter. Det häftiga är att bakom produkterna hittar du otroligt duktiga, nytänkande och modiga kvinnor som t ex kemisten Sofia Mellström på Skincity, hudterapeuten Anna Karin Wahlberg på Acasia och hudforskaren Johanna Gillbro. Vad de hittat på? Kolla här!

Annons

Annons

Hos Skincity fortsätter man släppa fina nyheter. De senaste lanseringarna är speciellt formulerade för en känslig hy och jag gillar alla tre. Bra att veta är dock att Milky Moisture Toner (reklamlänk via Apprl) har den väldigt fyllig formula, mer som en lotion än ett vatten. Det tar lite tid för den att smälta in och därför behöver man vänta en stund med resten av rutinen. Har du känslig hy kan det vara klart värt, huden känns lugn, jättesjuk och skön efteråt. Inte en enda liten rodnad kvar faktiskt. Här finns bl a havreolja, centella asiatica och kamomill. Second Concentrate Peptide Strenght (reklamlänk via Apprl) är ett serum som däremot är mer likt en gel. Det är också väldigt behagligt och får huden att kännas bättre för varje dag tack vare sin mix av hudboostande peptider tillsammans med olika varianter av hyaluronsyra. Jag använder det bara på morgonen, kvällen upplåter jag helt åt retinolprodukter just nu. Sist i den här serien är en mild och lättanvänd enzympeeling. Milky Moisture Enzyme Peeling (reklamlänk via Apprl) är en dröm för dig med riktigt känslig hy som verkligen vill få bort lite fnas och matta döda hudceller men inte vågar.   Den har små smältande korn som du lätt kan massera över huden men också fruktenzymer som ser till att dödingarna släpper taget. Även här finns lugnande och antiinflammatoriska ingredienser som havreolja, squalane och centella asiatica. Den här trion är välformulerad och gör vad den lovar!

Milky Moisture Toner, Second Concentrate Peptide Strenght och Milky Moisture Enzyme Peeling från Skincity Skincare kostar 269 kr, 389 kr resp 299 kr. Du hittar dem exklusivt på Skincity (reklamlänk via Apprl) .

Känslig hy har även hudterapeuten Anna-Karin Wahlberg tänkt på när hon tagit fram ännu en stjärna under namnet Acasia. Sedan tidigare finns favoriter som Recovery Mask (reklamlänk via Adtraction) , 24h Repair Cream (reklamlänk via Adtraction) och Lift Me Up Sheet Mask (reklamlänk via Adtraction) , produkter som verkligen passar alla! Nu sällar sig Nightly Retinol Super Serum till denna skara. Den parfymfria formulan  kommer ut krämig ur pumpen men går lätt in i huden. Här kombineras Retinyl palmitate med C-vitamin och E-vitamin. Den omedelbara effekten är att huden får lite extra lyster men eftersom formulan är tämligen mild och inte ger några av de vanliga irritationerna som A-vitamin brukar är det tålamod som gäller. Några veckors användning och du börjar se  lenare och jämnare hy, fortsätt och du känner mer studs och huden blir dessutom klarare i tonen.

Annons

Nightly Retinol Super Serum från Acasia kostar 495 kr/30 ml och du hittar det bl a på Lyko (reklamlänk via Adtraction) .

 

Hudforskaren och Hudbibel-författaren Johanna Gillbro släppte i veckan nyheten att hon kommer egna produkter. Skinome Project är något så udda som färsk hudvård som tillverkas i små volymer. Konceptet bygger på Johannas upptäckter där hon sett att många tillsatser i konventionell hudvård egentligen inte är så snällt mot huden. I Skinome är mikrobiomets välmående i fokus, dvs bakteriefloran på hudytan, och därför har man bl a inga traditionella konserveringsmedel eller parfymer. Utan tillsatser blir dock hållbarheten kortare, produkterna i serien bör därför har man lufttäta pumpar men det är en fördel att förvara dem i kylskåp för längre hållbarhet. Först ut är Mineral Cleanser samt Rich Emulsion. Jag har bara hunnit testa rengöringen än så länge men behöver köra den lite fler gånger innan jag kan säga vad jag tycker. Den har en något annorlunda konsistens som jag inte riktigt fått kläm på än. Återkommer med mer ingående utvärdering senare. Men spännande är det. Jag är dock inte helt med Johanna om att Skinome är först. Det danska märket Nuori har funnits några år och har ett liknande koncept.

Annons

Från 3 november finns de första produkterna på skinomeproject.com men planen är att även Skincity ska börja sälja märket under 2021. Priserna ligger på 369-1099 kr.

 

Kalla med Kalla. Foto Camilla Svensk
Annons

Kronans Apotek har lierat sig med Charlotte Kalla, tillsammans har de tagit fram en ny hudvårdsserie som också fått skidstjärnans namn. Kalla består av 9 produkter för både ansikte och kropp. Fokus har varit att få ihop en hel rutin som liknar Charlottes och med tanke på vad träning och tävling utsätter hennes hud för så har stor vikt lagts vid ingredienser som både skyddar, reparerar och hjälper till med återhämtning. Förutom det är serien närproducerad, vegansk och hållbar på flera sätt, t ex är förpackningarna gjorda av något som heter grön plast. Det här är en väldigt prisvärd serie för dig som vill ha en enkel rutin som fyller basbehovet. Jag har bl a testat Skyddande Dagkräm som är riktigt behaglig och trevlig att använda, huden känns mjuk och återfuktad efteråt. Vårdande Handkräm kommer i en generös tub på 75 kr, doftar lite sött pärlande citrus (tänkte först Dextrosol) och innehåller bl a sheasmör och ceramider. Det känns som att huden håller sig skyddad ett bra tag efteråt utan att det är kladdigt, gillar det. Vanilj Läppbalsam har en ganska slipprig och lös formula. Doften är väldigt mjuk och mild vanilj som tilltalar mig och på INCI finns förutom sheasmör också t ex squalane.

Priserna här börjar på 59 kr för just läppbalsam, dyrast är C-Boost Serum som går på 119 kr/30 ml. Du hittar Kalla på Kronans Apotek nu.

 

Annons
Maria Ahlgren med sin wingman, kemisten Alf Jarméus.

Sist men verkligen inte minst! Min skönhetsjournalistkollega Maria Ahlgren och lab-geniet Alf Jarmeus har slagit sina kloka hjärnor ihop och trollat fram en ny och mycket trevlig kollektion hudvård för Skin Treat. De som följer Maria blir inte förvånade över de japanska influenserna man kan se bland ingredienserna. Hon har bott i Japan under flera år och är otroligt intresserad och kunnig när det kommer både till själva landet och dess hudvård. De fem nyheterna landar på Kicks i dagarna, imorgon kan du läsa mer om dem och Marias tankar här på bloggen.

 

 

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://jessicas-skona-varld.femina.se/makeup/fikonfest-med-jo-malone-emma-s-glossier/