Annons

5 välgörande hudoljor

Den här artikeln innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Min hy har klarat sig relativt bra den här vintern men så har vi ju inte haft många dagar med minus. Men nu när den arktiska kölden är på ingång så vet jag att jag måste steppa upp rutinen för att huden inte ska bli som skör glasyr. Så vad gör jag? Det finns tre saker som hjälper. Det första är att lägga till en skön hudolja. Det gäller dock att både välja en bra variant och att använda den på rätt sätt. Annars kan faktiskt oljor ha motsatt effekt och lösa upp det goa kitt som redan finns ner i huden och håller den smidig. Ett sätt att undvika det är att inte smacka på oljan direkt på rengjord hy utan istället blanda den med ditt serum eller ansiktscreme. Här är fem fina att kika på.

Annons

Vill du ha en väldigt enkel olja men med bevisat välgörande effekt är nyponfröolja en klassiker. Det är precis vad du får i veganska, parfymfria, hållbart framtagna och prisvärda Rosehip Oil från Kudu, en 100 % naturlig olja som är rik på essentiella fettsyror, retinsyra och betakaroten. Den smälter fint in i huden när man applicerar den och gör omedelbart lent och lystrigt, huden får en jämnare ton.

Annons

Rosehip Oil från Kudu kostar 199 kr/30 ml. Den finns bl a på Lyko (reklamlänk via Apprl) .

 

Garnier har hoppat på hampa-trenden och lanserade i höstas den väldigt fräscht doftande nattoljan Soothing Hemp Sleeping Oil (hm, faktiskt lite oklart vad det korrekta namnet är…). Det här är en ekologisk  hampafröolja, olivolja, aprikoskärnolja samt E-vitamin. Den är behaglig att smörja in och lite lättare i formulan än många andra hudoljor. Var bara lite vaksam om du är känslig mot limonene då det finns i mixen.

Annons

SkinActive Bio Facial Oil Hemp från Garnier kostar 129 kr/30 ml. Du hittar den bl a hos Åhléns.

Juno är inte bara en riktigt bra film, det är också en utomordentligt välformulerad lyxolja från Sunday Riley med mellannamnet Antioxidant + Superfood Oil. Gudomligt förpackad dessutom, älskar det här märkets art deco-influerade design.

Juno Antioxindant + Supperfood Oil från Sunday Riley kostar 910 kr/30 ml alt 455 kr/15 ml. Du hittar den exklusivt på Sephora (reklamlänk via Apprl) .

Annons

Ett av mina nya favoritmärken är svenska Mantle, jag har tidigare skrivit om deras fantastiska mask här. Man gör också The Glow Serum som trots sitt namn har en väldigt trevlig olje-formula. I den här mixen finns lugnande CBD (fortfarande ej rusframkallande extrakt), föryngrande bakuchiol och utjämnande laktritsrot. Precis som namnet antyder blir det här en hel del snygg lyster och det känns att huden får sig en lyckoboost.

The Glow Serum från Mantle kostar 950 kr/30 ml. Du hittar den hos Lyko (reklamlänk via Apprl) .

Annons

Vi kör vidare på det svenska spåret och hittar där Skintologys senaste släpp – The Basics Oil Gel. Det blev något fel på inlägget tidigare och den här delen föll tydligen bort. Men nu så! Här får du en lite fylligare formula som gör huden väldigt mjuk, lugnar och stärker barriären, som är extra viktig just nu, med vegetabiliska oljor från sheasmör, jojoba, mandel och vetegroddar samt bisabolol och en karotenoid som heter phytoene och utvinns genom fermentering. Den senare motverkar också oxidativ stress och ökar cellförnyelsen. Det enda minus med denna är att pipetten inte levererar så bra, den är en smula vek om man säger så. På den positiva sidan behöver den bara ge ifrån sig en enda droppe. Tar du mer tycker jag att det blir för mycket och den sladdar runt mest på ytan. Trots att här inte finns en enda silikon på INCI så har den lite av en silikon-slip känsla. Därför tycker jag den definitivt passar mer för en torrare hudtyp. Har du fet hy tror jag du kommer att uppleva att den blir för glansig.

The Basics Oils Gel från Skintology kostar 579 kr/30 ml. Du hittar den bl a hos Lyko (reklamlänk via Apprl) .

Kommentarer till “5 välgörande hudoljor”

  1. 3 härliga nattmasker för torr hy – Jessica Blockströmjessicablockstrom.se skriver: 14 februari, 2021

    […] när det kommer till huden och vädret men har ändå sina knep för att stå ut. Jag lägger till olja mellan serum och creme, kör en snällare tvättrutin på morgonen och så boostar jag med en riktigt go mask till natten. […]


Dela på:
Annons
Laddar
https://jessicas-skona-varld.femina.se/makeup/tre-klassiker-som-nu-gar-att-fa-som-refill/