Annons

Annons


Höstens bästa mascara

Oj, vad det måste har bollats idéer och gnuggats geniknölar i mascara-labben det senaste året för i höstens skörd av nya mascaror finns en hel del överraskningar. Här ändras storlekar och former, det finns borstar som böjer sig och de som har fiffiga bulor. Och flera av dem har mer än en slags borste på samma pinne. Det är inte alltid att dessa innovationer gör något för effekten men det har varit riktigt kul att testa dem. Och jag har hittat flera nya favoriter.

Annons

Lash Crown från Max Factor var jag väldigt skeptisk till när jag först fick ögonen på den. Minnet av de där mascarorna med en boll på toppen flöt upp och de gick inte ihop med mina fransar. Men det här visade sig vara något helt annat. Genialiskt faktiskt. Förutom att formula och plastpiggsborste kammar igenom och ger elegant snygga och täta fransar kan man lätt även få med fransar i kanterna så att hela raden är täckt av mascara. Och det utan att där blir klumpar. Den lilla bulan kan såklart också användas för att måla nedre fransraden. En av höstens bästa, helt klart!

Lash Crown ska kosta 170 kr men jag har sett den för mindre på vissa skönhetssajter, den finns i svart och brunt.

Stretch Lash från Isadora har en plastpiggsborste som du kan ändra form och längd på genom att skruva på korken. Det ska i sin tur ge olika effekt: när den är lång och smal ska det ge längd och separation medan den lite knubbigare varianten där det blir trängre mellan stråna ska ge extra mycket volym. Det här är en bra mascara men inte främst på grund av borsten. Jag kan ana att de är lite längre på ögat där jag använt den smala varianten och något tätare på det andra. Men någon jätteskillnad – nä. Dock tycker jag att det är lite lättare att måla med den i utsträckt form, det blir mer kladd på ögonlocket med den andra och svårare att komma åt vid kanterna. Men som sagt, den är helt klart bra och väldigt prisvärd. Gillar också att den finns i hela fyra färger, våga gärna testa den i burgundy.

Stretch Lash kostar 179 kr, finns i fyra färger och säljs bl a på HM, Kicks och Lindex.

High Impact Lash Elevating Mascara från Clinique är en ny variant av märkets allra mest populära mascara här i Sverige. Den har en ganska traditionell konformad borste som är enkel att måla med. Det sköna med denna är den lätta och fluffiga mousseformulan. Den ger riktigt fin längd, lite böj och separerar snyggt utan att fransarna känns tunga. Och den går att bygga på i flera lager utan att det blir klumpigt. Jag tycker att den är lite knepig att sminka av. Men det är mitt enda minus.

High Impact Lash Elevating Mascara kostar 220 kr och finns bara i svart. Den lanseras i september.

Bold & Bad från Mac är två mascaror i en tub (liksom en av mina tidigare favoriter från märket – Haute & Naughty). Den består av två borstar: en ganska rejäl som lassar fransarna med en helt ok förlängande formula och en lille en att sätta färg på fransarna under ögonen med. Borstarna har olika behållare och därför kan man också ge två olika konsistenser. Det gör att småfransarna varken blir överladdade eller nerkladdade, så som det lätt kan bli när man går på med en vanlig mascara på undre raden.

Bold & Bad kostar 250 kr och finns bara i svart. Du hittar den bl a på maccosmetics.se och på Åhléns.

Essentiel Mascara från Comfort Zone är den första mascaran jag testat från det här märket. Och vilken positiv överraskning. Här har du en plastpiggsborste med korta täta strån på ena sidan och längre på den andra, det är mer som en kam. Med den senare förlängs fransarna snyggt med den härligt krämiga formulan. Med den andra blir fransraden tätare men fortfarande är finishen ganska så prydlig.

Essentiel Mascara kostar 270 kr, finns enbart i svart. Du hittar den på salonger som använder Comfort Zone, lista över den här.

The Shock från YSL har gjort mig konfunderad. Anledningen är att det redan finns en The Shock. Den här nya är dock vattenfast så så långt är jag med på att det är en ny the Shock-variant. Men. Ursprungs-chocken ser helt annorlunda ut, den borsten har en midja. På den nya varianten är borsten däremot väldigt traditionellt spolformad. Kopplingen måste vara att man får en chock när man borstar på den. För det här är den kladdigaste vattenfasta mascaran jag någonsin testat. Oftast är de ganska mesiga och lite blöta och ger knappt volym alls. Här är det tvärtom. Lägger du på fler lager än två blir det riktigt rockiga och stökiga fransar. Gillar du rockigt – kör på denna. Vill du ha en mer prydlig franslook – välj en annan.

The Shock kostar 280 kr, den finns i svart (som blir ganska matt) och du hittar den på Kicks, NK och Åhléns.

 

Lash CC Carbon Care från Helena Rubinstein är fin för dig som kanske haft fransförlängning och upplever att fransarna känns klena och sköra. Här får du nämligen en stor dos av vårdande oljor tillsammans med tät och svart mascaraeffekt. Dessutom är den extremt lätt att få bort, ett stort plus då rengöringen annars kan slita mer på fransarna. Själva tuben är en dröm för alla som reser mycket då det är en liten nätt tub som knappt väger någonting.

Lash CC Carbon Care lanseras i september, finns enbart i svart och kommer att kosta 320 kr.

Full Lash Multi-Dimension från Shiseido har en borste som du kan vinkla och jag älskar det. Det blir så mycket lättare att måla. Jag tycker framföra allt att det hjälper mig att få vänster öga lika snyggt som höger och jag gillar att man med denna kan bestämma själv hur mycket vinkel det ska vara. Förutom att den är lätt att använda och ger snygga fylliga fransar så kan du ta bort den enbart med med ljummet vatten. Det här är en av favoriter att använda till vardags.

Full Lash Multi-Dimension kostar 335 kr, finns i svart och brunt och säljs bl a på NK och Åhléns.

Det har ju redan kommit en laddning med bra mascaror tidigare i år. Vill du kika på dem så hittar du dem här.

 


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar