Annons


Hetast på hudvårdshimlen just nu – kanadensiska Deciem

För några dagar sedan skrev jag om mina skönhetsfavoriter från Kanada. Och blev ganska snabbt påmind om att jag faktiskt glömt ett av de allra största just nu. För om det finns något som är hett på hudvårdshimlen just nu så är det the Ordinary, märket vars foundation för närvarande har 300 000 namn på väntelistan (nej, foundation är kanske inte hudvård men det är enda makeupprodukten just nu).

Annons

The Ordinary är ett av företaget Deciems märken. Och det är just från Toronto där jag befinner mig för tillfället. Deciem har blivit en sådan supersuccé att man just nu förbereder flytt till större lokaler här i stan. I de grupper där jag är medlem på Facebook är man lyrisk över nästan alla produkter som testats.

Så vad är det som gjort att just märkena från Deciem blivit så otroligt poppis? Det varierar lite beroende på vilket man pratar om men gemensamt är ändå väldigt bra resultat för en inte så stor peng. Här en snabbsummering av de tre jag tycker är mest spännande:

The Ordinary

Känt för effektiva produkter till riktigt bra priser. Man satsar på några få riktiga bra ingredienser i varje. Mest poppis är serumet Niacinamide 10 %+ Zink 1 % som hjälp många med plitor och blemmor, Buffet som är ett peptidserum, Hyaluronic Acid 2 % + B5 som är massor av plumpande fukt, 100 % Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil som hjälper till att göra huden mjuk och glad samt ovan nämnda slutsålda Serum Foundation. Den först nämnda kostar som en kurs på 7 kr per Kanada-dollar blygsamma 40 kr med den sista går på ca 50 kr.

Hylamide

Det här märket är lite dyrare än ovan nämnda och om jag förstått rätt också lite mer komplicerat med något fler aktiva ingredienser och speciellt utvecklat för att få ner ingredienserna djupare ner under ytan. Det är inte alls lika hajpat som The Ordinary och nedan nämnda Niod men här finns absolut godbitar. Och det är fortfarande inte dyrt. Dottern som är på gång in i tonåren inte bara med humör utan också hud ska få testa High-Efficiency Face Cleanser som ska vara balanserande, enkel att använda och fungera både på smuts och smink. Andra hyllade produkter är t ex SubQ Anti-Age. Bra att veta är att dessa serum är väldigt lättflytande. Anledning? De kanske inte känns så mysiga men det gör att formulan lättare kan penetrera ner i huden. Priserna här ligger runt 150 kr för rengöringen och 250 kr för serumet.

Niod

Jag läste om Photography Fluid, Opacity 12 % i en flygplanstidning för ett par år sedan och tänkte att det lät intressant men blev snål. Sedan har jag sett det även hos Hilde och tänkt att nästa gång det dyker upp när jag flyger, då ska jag slå till. Men det gjorde tyvärr inte det. Men nu, här i Toronto så har jag äntligen fått möjlighet att testa dessa magiska droppar från Niod. De gör huden slät och lystrig som på en porslinsdocka och kallas även photoshop på flaska. Du kan ha den under din foundation eller mixa den i. Jag har bara gjort det senare än så länge och är supernöjd. En flaska kostar 30 CAD plus skatt, mao ca 250 kr. Så värt! Jag kunde inte låta bli att också stoppa CAIS, eller Copper Amino Isolate Serum i shoppingkorgen då jag hört så mycket fantastiskt om denna. Men jag har inte hunnit börja testa eftersom jag fortfarande är på Biologique Recherche och väldigt nöjd med vart de produkterna tar min hy. CAIS är ett serum som ska passa alla hudtyper då det fyller på med sådant som huden alltid har behov av men ofta saknar. Det ger alltså en hälsosam hud och finns i två varianter varav den starkare koncentrationen är mer anpassat för en mogen hy.

 

Deciems märken finns som sagt på flera ställen här i Toronto, t ex i Kensington Market, men det finns även på Sephora här. Du kan också köpa dem online direkt från deciem.com och du hittar dem bl a på Asos.com, cultbeauty.co.uk och den danska webbshoppen houseofstars.dk. Det är lite olika gräns för var fraktfritt börjar på dessa sajter så man får kika runt lite.

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar