Annons

Annons


Glossier ett litet steg närmare dig

För några dagar sedan skrev jag om det hetaste företaget på hudvårdshimlen just nu, nämligen Deciem. Men det finns faktiskt ett amerikanskt företag som utmanar kanadensarna både när det gäller prislapp,, innovation och härlighet: Glossier.

Annons

 

Glossier är märket som föddes ur en blogg, närmare bestämt Into the gloss. Nåja, mer en nättidning än en blogg idag (just nu kan du faktiskt läsa om våra svenska stjärnor Efva och Eva på sajten).

Precis som Deciems The Ordinary är Glossier ganska enkla och lättanvända produkter med en tämligen överkomlig prislapp. Det är dock lite mer glam, härlighet och glimten i ögat än de ingrediens- och innovationsdrivna produkterna från t ex The Ordinary. Förpackningarna är mestadels i tuber eller pumpflaskor.

Men de har varit näst intill omöjliga att få tag på. De skeppar inte till Sverige och även om du åker till USA finns det bara på ett fåtal ställen. Huvudkontoret i New York, där man också har en shop, ligger t ex högst upp i ett hyreshus, väldigt anonymt. Därför har jag inte lyckats lägga vantarna på en enda produkt ännu. Jag har fått klämma lite på en kompis köp, det är allt. Och jag är bra nyfiken för nätet svämmar över av lovord, till exempel när det gäller dessa två.

 

Men snart kanske! Den här månaden öppnar man upp Glossier i Kanada (tyvärr efter att vi lämnat landet…), sedan väntar UK och efter det Frankrike. Till Sverige lär det väl dröja men man jobbar tydligen på att finnas på fler ställen. Dock säger man bestämt ifrån att öppna för länder där man använder djurtester, t ex Kina.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar