Annons

Annons


Tipsen som fixar lystern

 

Riktigt snygg glow i huden, det är nog den största trenden inom både makeup och hudvård just nu. Betydligt lättare att uppnå än t ex rynkfri vilket också gör det mer sympatiskt. Men kommer inte av sig själv, det gör ju inte den där glöden.  Speciellt inte när man passerat 40 och huden hänsynslöst drar åt det torrare hållet. Det underlättar med en bra hudvårdsrutin (peela och återfukta är två nycklar men mer om det i annat inlägg). Men det går också att bättra på lystern på andra sätt. Jag fick hjälp att fixa det idag, mejkades med RMS Beautys sköna och krämiga produkter. I penslarna höll duktiga Jeanette Törnqvist.

Annons


Grunden här är Beauty Oil på ren hy, Un-Cover Up (concealer och foundation i en liten burk) som jobbats in med RMS speciella foundation-borste, Buriti Bronzer under kindbenen och ut mot tinningarna, highlightern Living Luminizer på väl valda ställen (se nedan) och lite Lip2Cheek i en färg som jag inte minns namnet på… Förutom att alla burkarnas innehåll ger en sådan där fuktig glow så har både bronzer och highlighter skimmer i sig som verkligen fångar ljuset.

Hur kan du gör själv då? Det finns massor av knep att testa och det kan faktiskt räcka med att lägga till en enda produkt. Här är tre tips jag själv använder mig av:

1. Mixa några droppar i din foundation, toppen om du känner att huden är lite extra torr. Det fungerar oavsett om huden är ljus eller mörk. Pröva t ex den här från Weleda som både ger näring till huden och är väldigt snäll. Basen kan bli lite mer glidig, för att få den att sitta bättre kan du borsta ett lager av tunt löspuder där du inte vill ha lystern.

weleda soothing facial oil

Soothing Facial Oil från Weleda, ca 119 kr.

2. Använd en krämig highlighter som sista steg i makeuprutinen. Jeanettes tips är att lägga den högst på kindbenet, längs med näsryggen, en smula mellan brynen och upp i pannan (tona ut åt sidorna) och så precis ovanför läppen. Ta det lugnt med det sista. För mycket highlighter mellan mun och näsa kan se mest svettigt ut. Jag har testat. Jag hoppar över highlighter vid yttre ögonvrån men laddar på vid inre när det är fest för extra sprak i blicken. Living Luminzer från RMS har en riktigt bra färg för en ljus hudton, den smälter in fint och det är bara själva lystern som syns. Gilla på det! Har du mörk hy blir den här nyansen lite grå. Diarry Marena, tjejen bakom Marena Beauté, tipsade mig om att man istället grundar med rouge i lite mörkare aprikos färg och lägger guldbronsig highlighter ovanpå, där funkar Buriti Bronzer från RMS.

rms living luminizer

Living Luminizer från RMS Beauty, ca 395 kr.

Buriti Bronzer från RMS Beauty, ca 350 kr.


3. Använd en primer med lystereffekt. Det ger både en jämnare hy att lägga makeupen på, får den att fästa bättre och när du fått på din foundation gör primern att lystern ser ut att komma inifrån. Vissa primers tycker jag fungerar för sig själva men just de här som ger mycket lyster använder jag bara ihop med foundation. Ett tips är också att bara lägga primern på de områden du vill ska ha extra glöd (se ovan). En dyr men grym, dryg och vårdande primer är Tom Fords Illuminating Primer.

illuminating primer

Illuminating Primer från Tom Ford, ca 575 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar