Annons

Annons


Fyra lätta foundations som passar perfekt på sommaren

Det är inte bara varmare väder som gör att man längtar efter lättare makeup på sommaren. Många upplever också att huden mår bättre. Den har kanske fått lite färg, man äter kanske lite mer frukt och grönt och den känns helt enkelt fräschare. Då är det skönt med en bas som låter den egna huden lysa igenom men ändå hjälper till att ge både jämnare ton och lite lyster. Här är fyra av mina favoriter som gör precis så:

Annons

Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream från BareMinerals skulle jag kalla en modern klassiker. Måste erkänna att jag inte alls fattade grejen till en början med, vadå ännu en tonad fuktcreme? Men efter att nu gjort slut på tre tuber (mkt ovanligt i min värld) så får man väl säga att jag är ett fan. Formulan är fluffig, nästan som vispad och den går på helt sömlöst utan att man behöver jobba med penslar eller svampar. Jag använder bara händerna. Känslan är som att smörja in sig med en viktlös fuktcreme, sval och fräscht och jätteskön, speciellt om du har normal till lite torr hy, funkar även på känslig hy. Förutom att den fyller på med fukt så jämnar den ut hudtonen fantastiskt bra för att vara så lätt, rodnader dämpas också. Plus att den har ett högt solskydd, hela SPF 30. Vilket gör den utmärkt för en dag på stan när solen skiner. Att den ger så mycket fukt gör den dessutom bra om du redan varit ute i solen och det kanske stramar lite.


Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream finns i hela 16 nyanser, priset är 445 kr och du hittar den där Bare Minerals säljs, dvs på alla vanliga ställen (Kicks, Åhléns, Eleven.se osv).

 

Natural Tinted Sun Cover Cushion från Aromatica är en ny bekantskap för mig, ett ekologiskt K-beauty märke från Korea som alldeles nu landat i Sverige. Just den här är en cushion foundation, dvs en ask där din foundation förvaras i en svamp. Det gör att effekten blir väldigt skir och fin. Denna är ju dessutom så lätt att stoppa ner i sminkväskan och ta med för tillpiffning under dagen. Den innehåller mineralpigment vilket också skyddar mot solen, ett fysikaliskt filter som ska ge SPF 30! Färgen ser vansinnig ut i asken men när den landar på huden smälter den ihop med den egna hudtonen och ger en riktigt fräsch glow.

Natural Tinted Sun Cover Cushion finns tyvärr bara i två nyanser, priset är ca 420 kr och du hittar Aromatica på Bangerhead.se.

 

Healthy Glow Gel Touch Foundation från Chanels kollektion Les Beige har snabbt blivit en sommarfavorit för den viktlösa och behagligt svala känslan på huden samtidigt som den har en sådan suveränt utjämnande och utslätande effekt. Huden ser helt enkelt fantastiskt ut efter en liten dutt med innehållet i denna lilla låda. Det är som om gelformulan liksom smälter ihop efter att du applicerat den. Jag skulle tro att den här är bättre på en normal till torr hy än jämfört med Aromaticas som känns bättre till normal till lite fetare hy. Elegant som alltid blir det ju när det är Chanel, både den stilrena designen och den lätta blomdoften. Solskydd? You bet, SPF 25 bjuds du på när du använder denna lyxiga sommarfoundation.

Healthy Glow Gel Touch Foundation finns i 10 nyanser, priset är ca 610 kr och du hittar Chanel exklusivt på NK och Åhléns.

 

Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum från Lumene kan vara ett av de längsta namn på en basprodukt som jag ramlat på. Men själva användningen är busenkel. Ett par droppar i handen, fördela över huden och voilà – jämnare, fräschare hy med en helt naturlig känsla. Precis som namnet antyder är formulan ultralätt, som ett serum. Här får du framför allt en lätt utjämning av hudtonen och en jättefin lyster. Som den egna huden fast fräschare och finare. Jag använder den också över vanlig foundation men bara på vissa partier för lite extra lyster just där. Den passar alla men framför allt är den toppen om du har en normal till fet hy. Det enda jag är lite irriterad på är pipetten. Jag tycker alla produkter som har pipett är svåra att dosera och de blir ganska kladdiga att hantera. Inget solskydd här så på med det först.

Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum finns tyvärr bara i en nyans, även om den passar väldigt många. Priset är ca 349 kr och du hittar den på alla ställen som säljer Lumene, dvs väldigt många.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar