Annons


Estelle och Thilds lyxiga ekomakeup

Idag höll svenska ekolyx-märket Estelle & Thild välbesökt presslunch för att visa upp sin nya fina serie Biomineral Makeup, en stor kollektion med hela 66 produkter där du hittar allt från foundation till borstar och penslar. Det här är den första ekologiskt certifierade makeupserien i Norden. Då jag intervjuade grundaren Pernilla Rönnberg tidigare i vår berättade hon hur oerhört krångligt det är att dels få till konsistenser som är riktigt bra eftersom urvalet bland ekologiska ingredienser är ganska smalt. Men också att få just Ecocert att godkänna allt från innehåll till förpackningar som är gjorda i återvinningsbar plast. Det tog faktiskt flera år innan det var klappat och klart.

Annons

Efter många års arbete fick Pernilla Rönnberg äntligen presentera sin nya baby.

Jag har fått smygtesta ett litet urval av produkterna sedan ungefär en månad tillbaka, bl a mascara. Och just det är en riktigt knepig produkt att få till med enbart naturliga ingredienser. De sitter helt enkelt inte. Om man lyckats? Recension av både Estelle & Thilds två mascaror samt Dr Hauschkas mascara som också lanseras nu i vår kommer i morgon.

Sortimentet i stort då? Både färgerna och ingredienserna är milda mot huden, Pernilla har tänkt att de ska vara en förlängning av hudvården och att de ska passa in i vardagslivet. Det ska vara enkelt och gå snabbt att sminka sig på morgonen. Störst färgutbud hittar du bland de sammetslena ögonskuggorna, hela 16 stycken. Anledningen är att Pernilla helt enkelt inte kunde välja bort någon färg. De är inte de mest pigmentrika jag stoppat fingrarna i men det gör också att du lätt får en mjuk fin färgeffekt. Sammetslena, nästan krämiga i konsistensen är även puder, bronzer och blush som är talkfria, ger fin lyster och är lätta att arbeta in i huden för en sömlös finish. Biominereal Healthy Glow Foundation har jag inte hunnit testa än men här finns sex nyanser. Det vore kul att se fler, framför allt för mörkare hudtoner.

Mycket bra bordsplacering bredvid Naturligt snygg-Hannah som förutom att vara grymt trevlig kan allt om grön skönhet.

Läpparna får också sitt. Här finns gloss, balm och krämigt läppstift i sammanlagt 14 färger. Balmen är en uppdatering av de som funnits tidigare, de har också fått ny förpackning. Och som jag nämnde tidigare finns här borstar och penslar i veganskt hår, dvs syntethår som jag tror är taklon. En stor samling produkter alltså. Det jag saknar är pennor till ögon och bryn som jag misstänker kommer snart. Vad som inte kommer är nagellack, det är helt enkelt alldeles för svårt att få till en tillräckligt bra, hållbar och naturlig formula. Men det står på Pernillas önskelista och med hennes vilja så kanske någon kemist lyckas koka ihop något i framtiden.

Vacker fänkålssallad serverades på lunchen, väldigt Estelle & Thildskt.

Jo, en sak till. Priserna är riktigt bra och en av anledningarna till det är att man gärna vill locka till sig även döttrarna till de mammor som nu köper hudvården. Foundation kostar 299 kr, ögonskugga 229 kr och mascara 199 kr, samma pris som verktygen börjar på. Finns på Kicks och Åhléns fr o m mitten av maj.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar