Annons

Annons


En tjuvkik på våren – By Malinas makeuplook


Visst känns våren en smula avlägsen, det är ju en vinter att ta sig igenom först. Men ändå, idag sparkade Stockholm Fashion Week igång och då får vi trots allt en försmak av det som väntar runt hörnet. Och om jag slår ihop spaningarna från Köpenhamns dito med dagens visningar så kan jag ganska enkelt konstatera att våren kommer att bjuda på mycket blommiga mönster, en hel del spets och massor av härlig färg. Och färgen i makeupen, den hamnar på naglar och ögonlock. Kolla bara här!

Annons

Så fint det där hårbandet! Och gult.

Intensivt blå skugga, svart hårband och en vacker knut i nacken signerad teamet från Kevin Murphy – får mig att längta till våren.

Man blir ändå väldigt glad av allt det här gula!

Korall, lila, rosa, blått och framför allt gult – där har du färgskalan på makeuppaletten. Bilderna här ovan är från tidigare idag när jag tillsammans med Linnea Öst och Kicki Norman brottades i det minimala backstage-området hos By Malina. Hennes vårkollektion Il fiore (älskar att autocorrect vill ha det till Il firre…) är inspirerad av ett somrigt Italien och var en riktig humörhöjare.

Så här säger Anna-Fia Nilsson, makeupartist och utbildare på Sensai, om makeuplooken som de skapat för visningen:

– Det är mycket färg på ögonlocken, vi har arbetat med bara en färg per modell och plockat upp de härligt somriga färgerna som finns i kollektionen. Basen är ren och snygg med lyster och solkysst hud där vi jobbat med nya duon Glow Base som primer och Luminous Sheer Foundation.

– Med Sensais nya highlighter Supreme Illuminator kan du leka med ljuset och få en fin glöd och lyster på huden som här på kindbenen.

Jag älskar de här färgklickarna och har inga problem med att se allihopa lysa upp mina naglar. Men hur ska vi som inte längre är 20 våga oss på ett gult ögonlock?

– Du måste givetvis trivas i färg men vågar du så är mitt tips att välja en finish som inte är så väldigt skimrande. Och lägg gärna en eyeliner längs med fransraden så att den ser lite extra tät ut. Tänk också på att det finns flera färger att leka med, det måste inte vara gult. Försök att hitta en kontrastfärg, det brukar bli bäst.

Jag tänker att jag börjar på med det kanariegula längst ner på kroppen, för att känna på det lite grann på avstånd. Och sen får vi se var det slutar.

OPIs glansigt gula Exotic birds do not tweet.

Frida Selkirk fixar lacklooken.

Och så ett par gula glamoursandaletter på det.

Vill du se mer av By Malinas kollektion hittar du modechefens favoriter här:

Fler färgstarka ögonlock med en nyans på skuggan kunde idag ses både hos Busnel (gult m fl) och Whyred där färgen för dagen var blå.

Foto och naglar Frida Selkirk

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar