Annons

Annons


Skönt eko hela dagen

Det blev en väldigt grön dag det här. Från eko-doftlansering och lyxig lunch från Paradiset till bubblande 5-års firande av mineralmakeup-märket Idun Minerals. Först doft, alltså. Att det länge var näst intill omöjligt att hitta en elegant doft tillverkad helt på naturliga råvaror är en underdrift. Något rör med murkig olja där man varit lite väl frikostigt med patchoulin på sin höjd (mer Woodstock än Vanity Fair så att säga). Men något har hänt de senaste två åren. Plötsligt finns allt från Honoré de Pres lekfulla kreationer till Hiram Greens sofistikerade. Om dessa kan du läsa i april-numret av Femina. I höstas slog dessutom Weleda till med tre eko-dofter på samma gång. Och idag på lunchen var det dags att presentera den fjärde – Jardin de Vie Onagre (onagre = nattljusolja).

Annons

weleda doften

Hos biodynamiska Weleda används de eteriska oljorna så klart för att vi ska dofta gott. Men de har alla också någon slags terapeutisk verkan. När det gäller nattljusblommans olja sägs den bl a kunna lindra eksem och skydda mot fuktförlust. Här finns också magnolia, söt kardemumma (stärkande och kramplösande) och sandelträ (antiseptiskt och lugnande). Doften börjar faktiskt lite åt grönsakshållet (enligt min ej skolade näsa) men ge den fem minuter och du har något helt annat. Kvar på huden är en mjukt varm och mycket behaglig slöja. Fördelen med naturliga dofter? De blandar sig med huden på ett annorlunda sätt och blir därför mer personliga än traditionella dofter där fixeringsmedel får dem att vara exakt lika oavsett vem som bär dem.

En del av presentationen gick ut på att vi redaktörer skulle blanda egen doft. Väldigt roligt men också skönt att veta att det finns proffs på det här området om man säger så.


Dags att skubba vidare till nästa eko-event, närmare bestämt firandet av svenska Idun Minerals som fyller 5 år. Det var packat med folk på Sveriges äldsta apotek, nu omgjort till krogen Pharmarium. Inga nya produkter men vart man än såg stod det puder, lack och mascaror, även på damrummet.

Har några produkter från Idun som jag gillar lite extra. Bland annat den nya vattenfasta mascaran som du kan läsa om här men också brynpennorna och blushern som är riktigt grymma.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar