Annons

Annons


Dofta på nya spännande sätt

Parfym är för många en flaska med väldoftande innehåll som sprayas på huden. Men det finns massor av andra härliga sätt att använda doft på och det dyker hela tiden upp nya varianter. Här är några spännande nyheter den här våren.Hos Byredo finns redan en hel del fantastiska dofter, inte bara som EdT eller EdP. Här hittar du också doftljus, badolja, handcremer osv. Och den här våren lanserar man ytterligare ett helt nytt koncept. Kabuki Perfume är ett doftsatt puder som borstas på huden med en kabuki-liknande borste. Det ligger nära till hands att tänka att denna nyhet är en effekt av att Byredo numera är i japanska Shiseido-gruppens ägo, kabuki är från början en japansk makeupborste. Den är mäkta poppis idag men användes från början till det vita rispudret som skådespelarna på kabukiteatrarna målades med. Här är pudret så finfördelat att det inte syns på huden, du kan bara upptäcka det för att det lämnar en mjuk doftslöja efter sig. Härligt att använda och smart för dig som ofta är på resa. Kabuki Perfume finns i tre av Byredos dofter: Bal d’Afrique, Blanche och min favorit – Gypsy Water. Ca 450 kr, lansering maj.

Annons

Ett av de bästa sätten att subtilt sprida doft är att spraya din parfym i håret. Dock kan en klassisk parfym, som innehåller en hel del alkohol, vara uttorkande på stråna. Fint då att det de senaste åren dykt upp en mängd hårparfymer gjorda för att appliceras här. Det finns t ex från ovan nämnda märke Byredo men även mer utpräglade hårmärken, som SachaJuan och Goldwell, har gjort fina varianter. En av årets nyheter är att Diors otroligt populära J’Adore också nu finns i en Hair Mist. Den ger inte bara en ljuvlig doft till håret. Innehållet skyddar också mot luftföroreningar  och ger lite extra lyster tack vare extrakt av jasmin och något man kallar bomullsnektar. Ca 455 kr/40 ml, finns nu.

Chance är en av Chanels härligaste och mest lättillängliga dofter som finns med lite olika notvariationer. Bland dessa finns redan några annorlunda produkter, som t ex en fuktmist och en hårmist. Det känns som att just Chance-dofterna är stället där man väljer att experimentera. För om några månader kommer man med en ytterligare spännande doftvariant, nämligen Three Moods Gel Perfume. Det här är en limited edition med tre stycken lätt skimrande gels i dofterna Eau Vive, Eau Tendre och Eau Fraiche. Jag har inte testat själv, den här nyheten flimrade förbi i instagramflödet under påskhelgen och fick mig att hajja till. Bilder och mer info hittar du därför hos British Beauty Blogger, den jag nu kan hitta som skrivit om nyheten. Lanseras i juni.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar