Annons

Annons


Blues på nagelfronten

Midnattsblå, babyblå, petrol och turkos – så många snygga blå lack och så lite tid. Ja, då får man väl lacka med alla man gillar på en gång. Här är min topp tio bland säsongens blåtoner, med olika prisklasser och olika finish men också lite annat som skiljer dem åt.

Älskar blått på naglarna den här årstiden och här är bara några av favoriterna.

Annons

Nail Polish i Turkos från Idun Minerals har en ganska krämig formula som täcker bra på två lager. Penseln är bred men inte riktigt formad som de allra mest suveräna katt-tass penslarna där lacket lägger sig perfekt. Ca 89 kr.

Cut the Mullet heter Smith & Cults krämiga och pastelliga 50-tals blåa lack som är 5-free. Penseln är smal och därför bra om du vill fila på detaljer. Jag fick köra ett lager extra på den här för att finishen skulle bli riktigt jämn vilket inte var några problem. Finns på NK. Ca 239 kr.

Nail Lacquer i Pool Side Service från Essie är också det krämigt med en mustig petrolblå färg som täcker bra på två strykningar. Formulan tillsammans med en suverän katt-tass pensel gör att den glider som en dröm över nageln, väldigt lättmålad Ca 129 kr. 

Velvet Matt Nails i Flared från Isadora är verkligen underbar, både mjuk och kall på samma gång. När den landar på nageln blir finishen som matt sammet med lite glitterstoft i formulan. Även denna täcker fint på två strykningar och torkar dessutom snabbt. Penseln är bred och väldigt lättarbetad. Ca 79 kr. 

Nail Colour i Selvedge Midnight från & Other Stories har en rå denimfärg med knappt synbart silverstoft. Jag brukar inte ha problem med penslarna men just i det här fallet var den spretig och bångstyrig från första början, förhoppningsvis ett måndagsexemplar. Ca 70 kr. 

Color Riche Le Vernis i Coachel Blues från L’Oréal är en pärlemorskimrande himmelsblå färg med krämig finish. Borsten är ganska bred och lättmålad och lacket fördelar sig lätt. Ca 59 kr. 

O2 Sorbet Nail Polish i 4087 från Depend är en ljuvligt söt mjölkblå, lite ljusare än babyblå. Den här speciella formulan är gjord för att lacket ska släppa igenom mer syre och på så sätt vara snällare mot nageln. Det täcker på tre lager och blir lite mer åt det matta hållet när det torkat. Ca 29 kr.

Nail Colour i Blunt Grey från & Other Stories är dimgråblå, en elegant färg som fungerar lika fint till den lilla svarta som till jeans. Ca 70 kr. 

Natural Nail Colour i Jubilee från Little Ondine är midnattsblå med skimmer, ett riktigt festlack som du drar snabbt över naglarna. Det behövs nämligen bara ett lager och det torkar snabbt. Men du kan inte dra och bada med detta. Det gjorde jag och efter någon timme så var allt färg borta, de låg och flöt som små löv på vattenytan… Nackdelen med en helt naturlig formula. Ca 120 kr.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar