Annons

Annons


Bästa solskydden för ansiktet

Det kanske inte direkt känns som sommar i luften. Men solen har ändå börjat smyga fram och när den väl kommer så blir många av oss likt mänskliga magneter där näsan automatiskt dras till solen. Låt dig inte luras av att det är kyligt i luften eller att det bara är för en kort stund. På med skyddet helt enkelt.

Annons

Testar solskydd i Barcelona där blåsten får strålarna att kännas förrädiskt svala.

Den här tiden är det ju dock inte hela kroppen som behöver skyddas. Därför har jag plockat ut fyra solskydd som passar extra bra när det bara är ansiktet som är i skottgluggen, kanske också ett dekolletage och en liten arm. Grunda redan på morgonen hemma och stoppa ner en flaska som du kan ta fram när det behövs fyllas på.

Här är tre favoriter från årets nyhetsskörd plus en goding från förra året.


Filorga har kommit med en av årets mest spännande nyheter. UV-Bronze Mist SPF50 går blixtsnabbt att få på då den sprayas över huden, förstör inte sminket (även om det blir lite xtra lystrigt) och ger ett mycket bra skydd. Jag testade den under en trevlig eftermiddag på en strandbar i Barcelona och det var mycket soligt kan jag säga. Med den här i väskan är du verkligen alltid redo för sol och får en dos hudvård på köpet. Tänk bara på att undvika att spraya i håret, det kan se lite fett ut om du råkar få solskyddet där. Har du fet hy skulle jag kanske välja en annan. Denna känns lite oljig precis när den kommit på, något jag dock upplevde la sig efter en liten stund. Ska skakas, precis som många andra lite mer lättflytande solskydd. Ca 395 kr.


City Skin Age Defence Broadway Spectrum SPF50 från Murad är också den ny för i år, en väldigt tunn och smidig formula som verkligen passar in soliga dagar i storstan. För här får du både mineralbaserat solskydd samt ett bra skydd mot fria radikaler. Sol och avgaser är nämligen en mycket dålig kombo för huden, de eldar på varandra. C-vitamin, lutein och ett speciellt komplex som hindrar föroreningarna från att få fäste i huden är huddoktorns lösning.  Man säger att det även skyddar mot skadligt blått ljus, det som t ex kommer från din mobil. Här finns också ljuskorrigerande pigment som gör att huden ser lite snyggare ut! Kommer i juni. Ca 610 kr.


Sun Fluid Anti-Age SPF30 från Eucerin är den krämigaste i den här skaran, alltså inte direkt någon fluid. Mycket skön om du har en hud som är lite torrare, med denna på känns det som att den blir lite smidigare. Den innehåller också återfuktande hyaluronsyra som ger en utslätade effekt på ytan. Smart pumpflaska och oparfymerad formula blir extra plus. Ca 149 kr på apotek.

Daily UV Face Mousse är årets stora nyhet från Evy, ett av mina favoritmärke när det gäller solskydd. Här får du ett fluffigt skum som snabbt smälter in i huden och sitter där även om det blir lite svettigt. Ett litet koppel m vitaminer samt kollagen och hyaluronsyra ska motverka ålderstecken. Rekommendationen är att ta en golfbollsstor dos men det är lite mycket till ansikte och hals tycker jag. Fungerar utmärkt under smink och påverkar inte huden alls. Ca 159 kr.

När jag testat solskydd för ansiktet fanns även Vichys nyhet Idéal Soleil 3-in-1 med. Men den åkte direkt in i skuggan. För det som lät som en bra idé i teorin, en tonad formula som både döljer och motverkar pigmentfläckar, visade sig vara usel i praktiken. Seg konsistens som gav mitt ansikte en sjukligt gul ton. Nej, den här får ni jobba om i labbet, Vichy!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar