Annons

Annons


Bästa läppglanset just nu

Lika mycket som jag älskar ett riktigt blickfångande läppstift, lika härligt är det att valla på ett läppglans i en sådan där färg som bara får det att se ut som min men något förstärkt. MLBB kallas det, my lips but better. Egentligen ska det vara läppstift för glans anses förstöra intrycket men jag tycker tvärtom. En liten dos glans och en gnutta skimmer gör ju bara att de ser lite fylligare ut. I sommar är det framför allt tre stycken som jag växlat mellan, så pass att de faktiskt är näst intill slut. Alla är mjukgörande och precis lagom sega för att sitta kvar efter en fika men behöver bättras på om du äter en macka till. Här är mina tre barely there-läppglansfavoriter:

Annons

LipLift Max Gloss i Honeysheen är den ljusaste av de tre. Den har en subtilt skimmer som inte syns för blotta ögat men det gör ändå något med läpparna. Formulan är lite läppglossigt klistrig men ändå skön, inte så håret fastnar. Min lilla tub ingick i ett kit, jag önskar man kunde köpa den för storlek är perfekt för att glida ner i en tajt jeansficka. Originalet är dubbelt så stor och kostar 179 kr. Finns bl a på Eleven.se och Kicks.

Chubby Plump & Shine i Normous Nude från Clinique är den mjukaste och också den allra smartaste förpackningen. Jag gillar den verkligen väldigt mycket. Man skruvar helt enkelt upp färgen till applikatorn på toppen och det blir aldrig så där guckigt och kladdigt och smutsigt som det kan bli med andra mer traditionella förpackningar. Det här är också den som jag tycker ger mest glans utan att vara det minsta klistrig. Och färgen är perfekt. Enligt en undersökning som gjordes tidigare i sommar så skulle den perfekta läppfärgen vara samma som på bröstvårtan. Ja, det kanske stämmer då… Denna finns i sju färger men nr 01 är den enda jag testat, ser dock fram emot att valla med lite fler i framtiden. Finns bl a på Clinique.se och Lyko.se, ca 210 kr.

Kiss Mix Tints i Lippy från Eve Lom är en liten söt burk som legat i min handväska ett par månader nu. Och jag älskar innehållet, även om det är lite grisigt med burk och långa naglar. Färgen ser aprikos ut här och mer ”köttig” när man kollar i burken irl. Men den blir bara en riktigt snygg förstärkare på läpparna, den kallas också Universal Nude på hemsidan. Formulan är ljuvligt kylande på ett sätt som är behagligt, inte som t ex Buxoms läppglans där känslan är ett man lagt Vicks på läpparna i mer än en timme efteråt. Jag upplever också att den här är mest vårdande, kanske inte så konstigt då det ursprungligen var ett ofärgat kultförklarat läppbalsam som nu alltså kommit i denna och två nyanser till. Det finns en gnutta zink i och det betyder att du här också får ett litet solskydd. Just den här kan jag nu bara hitta på Lookfantastic.se för ca 204 kr. Eve Lom finns också på Kicks och Cow Parfymer, kanske att den dyker upp där så småningom.

Från vänster Eve Lom, Clinique och Pixi. Vill du själv testa om en färg är MLBB för dig? Kolla inte på armen eller handryggen, den tonen har aldrig en naturlig läpp. Om du inte kan testa på läpparna, kör åtminstone fingertoppen.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar