Annons

Annons


9 sköna tips för känslig hy

Det svider, kliar, blossar och kanske spricker. Att ha känslig hy kan vara ett riktigt litet helvete som inte bara påverkar bilden i spegeln. Det kan också sänka självförtroendet. Härom dagen skrev jag om tecken på att huden är känslig och vad man kan tänka på om den bråkar. Här kommer nio produkter som kan hjälpa dig att bygga upp den igen. Alla jobbar för att göra den stark, återfuktad, motståndskraftig och behaglig att leva i.

Annons

1. Almond Soothing Facial Oil från Weleda är ett prisvärt som passar dig som gillar olja och gärna vill ha naturlig hudvård. Här är det mandelolja och plommonkärnolja som båda är kända för sina lugnande egenskaper. Oljan gör huden mjuk med en gång och trots att den är just naturlig så känns det inte alls kladdigt på ytan som det ibland gör med liknande produkter. Du kan använda den för sig själv men om huden är torr kan det vara bra att toppa med en fuktcreme. Den är parfymfri men har en svag och mild doft som kommer från ingredienserna.

Almond Soothing Facial Oil från Weleda kostar ca 229 kr och finns bl a på Paradiset och Grand Parfymeri.

2. Hos Elizabeth Arden PRO är man syra-expert och därav hittar du faktiskt s k peel pads som är anpassade till känslig hy här. Sensitive Skin Peel Pads har såklart en mycket lägre halt av syror jämfört med liknande produkter och du använder dem bara någon gång i veckan, gärna i kombination med en återfuktande och lugnande mask. Det fina är att du både får en bättre fukthalt och lite påökning av lyster, något som en känslig hy ofta saknar. Viktigt att komma ihåg är att padsen sveps över huden, gnugga inte!

3. Elizabeth Arden PRO är ett  tekniskt avancerat märke, något som går igenom i allt från förpackningar till spännande ingredienser för huden. Alla fyra produkter i serien är framtagna för att lugna, balansera, bygga upp och skydda. Ingredienslistorna är visserligen långa men här är varje liten molekyl genomtänkt. Spännande är att det finns ett serum som lugnar och lindrar samtidigt som kollagenproduktionen kan stimuleras och antioxidanter ger bra skydd. Om du inte har torr hy kan du använda Sensitive Skin Age Defying Treatment som din dagcreme, annars rekommenderar jag att du lägger en dag/nattcreme ovanpå. Jag gillar att man gjort en lufttät flaska där du vrider upp pumpen, toppen med en så skyddad formula där man bl a kunnat dra ner på konserveringsmedel. Ju mindre ingredienser om kan reta huden desto bättre.

Sensitive Skin Peel Pads kostar ca 595 kr och Sensitive Age Defying Treatment går på 989 kr. Produkterna finns på salonger där man använder Elizabeth Arden Pro samt på Skincity.se och Åhléns.

4. Man hittar bara fler och fler saker där källvatten från thermalkällor gör gott men att den här typen av extrakt är bra för känslig hy har man vetat länge. Och det finns mycket av detta i Biotherms Life Plankton Sensitive Emulsion, en lätt och ljuvligt svalkande lotion som bombar huden med fukt och den fräscha känslan sitter i länge. Här får du många av de mineraler, vitaminer och spårämnen som är viktiga för att huden ska kunna fungera på bästa sätt. MEN! Det här är ett alternativ för dig som vill ha och tål en gnutta parfym. Den har en mycket mild blomdoft som är väldigt mycket Biotherm.

Life Plankton Sensitive Emulsion från Biotherm kostar ca 465 kr. Det finns bl a på Kicks, NK och Åhléns.

5. Lika svalkande som Biotherms serum är produkterna i Comfort Zones relativt nya serie Remedy. Här finns allt från spännande rengöring till krämigt serum och härlig fuktmist. Mina favoriter är framför allt Cream to Oil-rengöringen som när du får ut den i handen är en kräm som blir till en olja när du masserar den över huden.

6. Riktigt skön är också Soothing Hydrating Cream med sin lätta och uppfriskande formula som snabbt sjunker in i huden. Jag gillar också att den är i en tub, lång är den också vilket för den extra smidig att få med sig. Men allra bäst är ändå att den här cremen innehåller probiotika som hjälper den goda bakteriefloran på hudens yta att blomstra, en viktig detalj för att den ska kunna må bra och stå emot påfrestningar.

Remedy-serien från Comfort Zone ligger mellan 325 kr och 695 kr. Du hittar den på salonger som använder märket samt på t ex Hudoteket.se som just nu har ett riktigt bra erbjudande där du får flera av produkterna på köpet.

7. Förra vintern kändes min hy helt plötsligt otroligt skör med röda blossande utslag kring näsan och välvt torr på ytan. Räddningen blev Superfood Facial Oil från Elemis. Den där skaren som låg som en osynlig slöja över hudytan försvann på bara några dagar och plötsligt kändes det som om huden andades igen. I oljan finns bland annat viktiga omega fettsyror och antioxidanter. Och så fukt såklart.

 

 

Superfood Facial Oil från Elemis kostar ca 599 kr och finns bl a på salonger som använder märket, på Skincity.se samt på Åhléns.

8. Det är ganska vanligt att huden kring ögonen inte heller mår så bra när övriga huden är känslig. Det kan t ex rinna en del från ögonen vilket kan vara väldigt irriterande. Toleriane Ultra Eye från La Roche-Posay är perfekt för detta. Den har en sval, lätt och parfymerad formula som är förpackad i en vacuum-påse vilket gör att man kunnat hoppa över konserveringsmedel. Däremot får du här glycerin, squalane, niacinamid och sheasmör.

Toleriane Ultra Eye från La Roche-Posay kostar ca 209 kr. Du hittar märket på apotek men också på Åhléns speciella apoteksdisk i City-varuhuset.

9. Och så till sist mitt all time-favorit serum, igen. Jag vet att jag tjatat om Pre & Post från Nimue så många gånger tidigare men det här är ändå min ständiga följeslagare som jag alltid har, oavsett vilket annat märke eller andra produkter jag använder för tillfället. Här kan du läsa mer om det:

Tips på vad som är bra att tänka på när man har känslig hy eller den plötsligt börjar blossa hittar du här:


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar