Annons

Annons


7 skönhetstrender 2017

Året har knappt börjat men tro inte att beautybranschen legat på latsidan under det långa jul- och nyårslovet. Så vad tornar upp sig där borta vid skönhetsfronten? Det är nytt år och massor av nyheter ligger i pipeline, en del snart och annat på lite längre sikt. Jag har redan listat fem roliga produkter som dyker upp snart. Här kommer också en snabb genomgång om de trender som jag tror att vi kommer att se (mer) av 2017.Spring Look Dior Rouge Gradient All shades

Annons

Hybridpennor: Knubbiga pennor för läppar och ögonlock har vi sett, i år kommer ännu fler och i nya skepnader. För 2017 är året då cushiontrenden går från ask till stickformat. Estée Lauder har en variant av foundation, Lancôme och Dior är bara två av flera märken som gör läppstift med kuddar i båda ändar i två olika nyanser. Varför? För att vi ska kunna få till en snygg ombre lip, eller lip contouring som makeupartisten Tomas Lenneryd hellre kallar det. Vi kan vänta oss en liten invasion av smarta sticks på flera områden, t ex rengöring, primers, rouge och highlighters.

dermalogica daily superfoliant

Pulverkonsistens: Visst har det funnits rengöring i pulverform tidigare, t ex Dermalogicas Daily Microfoliant. Men nu kommer dessa på bred front. Förutom att nämnda märke lanserar Daily Superfoliant, en kraftfullare variant för oss i storstan, så kommer det fler om ett par månader, bland annat från Clinique som lanserar två olika pulverprodukter i en ny serie. Pulver är smart av flera anledningar. Förutom ur miljöhänsyn, man slipper transportera en massa vatten över hela världen, så är det lätt att skräddarsy sin pulverformula. Beroende på hur mycket vatten du tillsätter så kan du få allt från en lite grynigare peeling till en len rengöring.

neutrogena visibly clear in shower

Duschmetoden: Det började med kroppslotion och brun utan sol och går nu över till ansiktsmask och exfoliering. Att smörja in kroppen redan i duschen har aldrig tilltalat mig och jag föredrar att applicera brun utan sol efteråt så jag slipper stå och frysa alldeles blöt och kall i tre minuter, tiden det tar för busen att verka. Men att splasha ansiktet med en flytande peeling eller lägga en ansiktsmask medan jag ändå rakar benen låter som en utmärkt idé. S k aqua peels har jag skrivit om här men det lär dyka upp fler, ansiktsmask för duschen kommer bl a från budgetmärket Neutrogena. Visibly Clear Porer & Shine In-shower Mask landar i butik februari.

DNA serum victus

Skräddarsytt: En trend som växer och varför inte? Vem vill inte ha produkter som är perfekt anpassade för just din hy eller dina läppar. Ett utmärkt exempel är pulverrengöringarna ovan men här finns ännu mer. Nu kan du till exempel få ditt serum utformat efter just ditt DNA. Hjärnan bakom är bl a kosmetiska kemisten Liliane Sallander, fransyska som bor här i Sverige och länge verkat inom skönhetsbranschen. Tillsammans med Victus Medical Group har hon utvecklat Solution by DNA där man genom att analysera ett DNA-prov kan se vad just din hy behöver, utöver de vanliga hudtyperna. Man skrapar helt enkelt lite hud från insidan av kinden med en sticka och skickar denna till analysföretaget Infinigra. Inte gratis såklart. Test, analys och DNAserum, blir ditt för 5495 kr.

origins face masks pods

Portionsförpackat: Uppföljaren till de älskade arkmaskerna är podmasker. Jag håller tummarna att Origins tar sin variant hit till Sverige, annars finns Nügg. Jag erkänner att jag faller för sötheten i miniförpackningar men det är också praktiskt på resa och ett kul sätt att testa nytt. Andra portionsförpackade skönhetsprodukter på g är t ex pulverrengöring i påse från stort märke.

Loreal TRUE-MATCH-MOSAIC-PRMångfald: 2016 var året då det blev lite lättare att köpa makeup för dig med riktigt mörk hudton i Sverige. Jag hoppas att det blir ännu bättre 2017, t ex så kommer har australiensiska Becca nu landat på Sephora med sitt gigantiska utbud. Men det finns en annan spännande trend att hålla koll på och det är killarna. Jag pratar inte om makeup för män utan män som dyker upp i reklam för makeup eller gör samarbeten med makeupmärken. Än har vi inte sett det här hemma men i USA har influencers och vloggers som Jeffre Star, Manny MUA och The Plastic Guy börjat synas alltmer i sådana här sammanhang, den senare som ansikte för L’Oréals True Match foundation (se bilden). Det jag gillar med dessa killar är att de har en härlig inställning till makeup och det är fascinerande att se när de sätter igång med sitt noggranna och omsorgsfulla sminkande.

laqcua_splash2

Naturen: Det finns förstås redan väldigt många ekomärken men kul är att även de stora klassiska märkena ser över allt från innehållet i sina produkter till design och förpackning för att minska avtrycket i naturen, något jag hoppas är mer än en trend. Microplasterna är i stort sett utfasade från kosmetikbranschen, läs mer om vad KTF kan berätta här. Och nyheter som vattenbaserat nagellack (som det snart kommer recension på), vattenvänliga solskydd samt pulverhudvård är andra bra steg åt rätt håll. Men vi kommer också se ett större fokus på hur miljön och luften påverkar hud och hår och alltfler produkter som ska ge skydd och hjälp mot de skador som kan uppstå. Det handlar om allt från serum, solskydd och masker till rengöringar (se t ex Daily Superfoliant i första punkten).

Nyfiken på vad andra skönhetsredaktörer och beautybloggare tror ska hända under året? Här är fler spännande spaningar från några av mina spåtants-kollegor:

Arga tanten

Beautyspace

British Beauty Blogger

Vilka av alla de här trenderna hoppas du mest på 2017 och är det något du saknar?

 

 


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar