Annons

Annons


5 minuter till full makeup

Om någon tror att jag alltid går ut genom dörren med full värdighet bara för att jag är skönhetsredaktör så är det fel. Det kunde man bland annat konstatera i morse. När dottern ropade att bussen skulle gå om två minuter snubblade jag ut med ena stöveln halvt på, en märklig knut på huvudet och enbart foundation i ansiktet. Resten av looken fick jag fixa under resan till mitt första möte. Så vad fungerar att måla på i en skakig och nästan fullsatt tunnelbanevagn? Här är mitt 5 minuters rescue-kit:

Annons

rescue kit

1. Silk Crème Moisturizing Photo Edition Foundation från Laura Mercier. Ok, den här fick jag på mig innan jag lämnade huset. Men grejen med just den här formulan är att den går att få på så snabbt och det blir ändå så snyggt. Jag sprider ut den med fingrarna och den lägger sig som en förlåtande duk över huden. Lite extra noga kring näsvingarna och uppmärksamhet vid brynen och det är klart. Det tar inte mer än en minut och det ser naturligt ut. Obs! Dock inget för dig som föredrar oljefritt.

2. Ögonskugga i ljus färg, t ex champagne, banan eller sand. Det underlättar oerhört om du har den i en palett med spegel, då behöver du inte fler än två händer. Borsta skuggan över hela locken för en jämn ton, det ger ett piggare och fräschare helhetsintryck men gör också att pennan som snart följer sitter mycket bättre.

3. Lasting Line i Always Charcoal från Bare Minerals. Lagom mjuk, snyggt brun och ganska smal spets som inte behöver vässas – det är bra kriterier för att kunna måla ögonen i en rullande vagn och dessutom få till en liten vinge i ögonvrån. Den här pennan uppfyller alla dessa även om vingen inte sitter kvar när det är dags för lunch.

4. Eyebrow Pencil från Idun Minerals. Penna och borste på en pinne och dessutom ovanligt lättmålad då den varken är för hård eller för mjuk.

5. Pro Longwear Blush i Blush All Day från Mac. Rouge som ger en naturlig rodnad utan skimmer – om du är lätt på handen.

6. Roller Lash Mascara från Benefit. Ganska smal och böjd borste som inte samlar på sig för mycket formula. Det gör att du får väldigt fin böj och ett klumpfritt resultat varje gång. På bara ett par borsttag.

Ett tips om du som jag brukar hamna i tidsbrist på morgonen är också att ha en färdigpackad liten sminkväska med bara precis det som behövs för att få till en raketsnabb makeup. Det här är bra oavsett om du kommer att sno ihop makeupen hemma eller ta sminkväskan i handen och avsluta jobbet på språng.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar