Annons

Annons


5 favoriter som piggar upp fötterna

Att glida omkring i sina flippisar sommaren lång är så skönt, jag har levt i dessa skor i månader. Men det är faktiskt ingen större succé för fötterna. Anledningen är att hälarna varken får stöd eller friktion och det behövs för att hålla huden här mjuk. Jag ser det så tydligt nu, där blir lätt både hård hud och sprickor.

Annons

Därför är fotfixande den här helgens mål. Både härligt och hälsosamt att stoppa fötterna i en balja så man inte kan göra så mycket annat än att ta det lugnt. Och sedan skämma bort dem med go mask och nytt snyggt lack. Här några av produkterna jag plockar fram när det är pedikyr på agendan:

Marine Salt Scrub från CND är en stor tung burk med pepparmintsdoftande peeling som väcker huden till liv samtidigt som den blir len och fri från döda hudceller. Massera gärna lite extra i hålfoten och på hälarna men stanna för all del inte nere vid fötterna. Den här saltskrubben är ljuvligt skön att använda över vaderna också. Ca 485 kr men finns även i mindre variant för 199 kr.

Foot Mask från Miqura är en ganska ny bekantskap, en slags sheetmask för fötterna. Den är riktigt skön att använda efter att man badat och skrubbat dem. Då gör masken dessutom extra mycket nytta då alla ingredienser kan absorberas lättare. Man kan tro att där är créme i de små sockorna men det är en tunn vätska som gosar in sig i huden, tänk serum. Skulle du behöva gå omkring funkar det, sockorna sitter kvar tack vare ett litet kardborreband på vristen och där är inte så mkt produkt att man halkar runt där inne. Känslan efteråt är underbar. Fötterna är svala och uppfräschade och huden babylen. Ca 75 kr.

Foot Pro från CCS är en dröm att smörja in fötterna med om de känns varma, t ex efter duschen när man tränat. Anledningen är att denna, trots att det står att det är en creme, har en mer gel-lik konsistens som snabbt försvinner in i huden. Väl där gör den massor av bra saker, som t ex att hålla borta trist lukt, fotsvamp och hård hud. Jag gillar den också om jag behöver smörja in fötterna och dra på skor snart efter tack vare att huden inte känns klibbig. Ca 289 kr.

Intensivt Vårdande Fotcreme från Pedicare är en creme som är suverän på att mjuka upp torra och hårda hälar och få sprickor att försvinna. Jag försöker smörja in fötterna med den här varje kväll innan läggdags och om jag råkat glömma (hej semester) så tar det bara tre till fyra dagar innan det blivit synbart bättre. Innehåller bl a karbamid, lanolin, sheasmör och bivax. Ca 149 kr.

Fotfilen från Microplane har jag haft i många år och den är minst lika effektiv nu som när jag köpte den. Den är suverän på att få bort den där hårda kanten som gärna sätter sig på hälarna utan att du behöver ta i. Och handtaget gör att den ligger väldigt skönt i handen. Ca 259 kr.

Jag hittade Microplanes fotfil på Illums Bolighus på Hamngatan i Stockholm men de har tyvärr stängt nu. Däremot finns den på Illums i Malmö DUÅ i Umeå samt Sally Voltaire & Syster i Stockholm. Och den finns på lite sajter som jag inte vet om jag kan rekommendera… man blir lite skeptisk när man läser den här typen av produkttexter, det kan dock vara en av de roligaste jag ramlat på, skrattade så jag grät åt goddag yxskaft-översättningen. Helt uppenbarligen huserar sajten inte i Sverige:

”Med en fot fil från Microplane det blir lätt att ta bort hård och torr hud från klackar och sulor. Fodfilen har 95 tvåvägs skär i rostfritt stål och har därmed skapat en unik, peeling produkt som lämnar fötterna silkeslen. Förutom att vara effektiv, är den fil lätt att använda. Microplane fotfil har integrerat en praktisk insamling, så att du inte får döda hudceller överallt. Det bästa resultat med fotfilen erhålls nämligen på torr hud. Det finns ingen anledning för långa fotbad innan man går ut i krig med den hårda huden.”

Say no more…

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar