Annons

Annons


5 fantastiska hudvårdsmärken från Sverige

Snygga, sköna och supereffektiva – så skulle jag beskriva de hudvårdsmärken som kommer här från Sverige. Och jag gillar verkligen att det finns allt från prisvärda budgetalternativ till riktig lyx. Och med lyx menar jag inte tjusiga burkar och snajsiga parfymer. Jag tänker snarare på lyx för effekten de får på huden. Här har vi några märken som verkligen visar upp synliga resultat i spegeln, vare sig de jobbar från ut- eller insidan. Och jo, de är fem trots att du bara ser fyra på bilden. Jag hoppade över en av dem då den såg så pluttig ut bredvid de andra. Och pluttig är långt ifrån vad just det märket är. Men mer om det längre ner.

Annons

Akademikiniken började som den första estetiska kliniken i Sverige. Idag har man flera plus ett mycket gott rykte ute i världen. Man var även först med att erbjuda så kallade walk in clinics där du snabbt kan få hjälp med allt från rosacea till en hudboostande fuktspruta. Produkterna du kan köpa är hudvård som gränsar till medicin och här levereras alltid resultat oavsett om det handlar om ett läppbalsam eller en ögoncreme. Och är det makeup så har du alltid den hudvårdande delen med där också. Favoriterna är Pure Lip Intense, Pure Effect Eyes, Day CC Cream SPF 15 och Pure Tripe Peel (som du dock ska vara lite sparsam med nu när det är mycket sol på gång).

Finns bl a på akskincare.se, skincity.se och Åhléns.

Emma S. är inte bara en före detta modell, hon är också affärskvinna. Och genom att slå ihop dessa två så har hon fått fram ett märke som är lättillgängligt, vardagsvänligt och så en liten gnutta glamour. Produkterna är faktiskt mycket bättre än vad prislappen signalerar. Emma står verkligen själv för sitt märke och hon är ofta ute och berättar, tipsar och möter kunderna i butik. Hon ska vara stolt för här finns mycket bra. Jag gillar allt från den sköna Moisturizing Eye Gel och den lugnande Treatment Overnight Repair Mask till den varma och eleganta Eau Varenne.

Finns bl a på Kronans Apoteket, Kicks och Åhléns.

Pixi fick visserligen sitt stora genombrott i London och mycket av verksamheten utgår därifrån men grundaren Petra och hennes kompanjonsyster Sofia är svenskor och den senare har också sitt huvudkontor i Stockholm. Pixi är lekfullt på samma gång som det är effektivt, det går snabbt att använda och du får snabbt fina resultat. Märket är mest känt för sitt kultiga ansiktsvatten Glow Tonic med glykolsyra, en lystergivare som fortfarande håller hög klass. Bland de senaste godbitarna är Double Cleanse som tagits fram tillsammans med skönhetsbloggaren Caroline Hirons, solskyddet Sun Mist SPF 30 och Endless Silky Eyepencil, Pixi är ju inte bara hudvård.

Finns bl a på eleven.se, Kicks och bangerhead.se.

Reserol är en ny stjärna som ger huden en boost från insidan med hjälp av växtpolyfenolen resveratrol. Jag är helt förälskad i dessa tunna lappar som man trycker fast på insidan av kinden efter maten morgon och kväll. För de fungerar, jag är helt övertygad om att det är Reserol Boosting Film som gör att huden just nu känns fastare och slätare. Fräschare kan vara en kombo av att jag fått lite färg från solen också. Från början var dessa lappar helt smaklösa, idag finns de med mintsmak. Dessutom har man alldeles nyligen lanserat ett serum som ska hjälpa till från utsidan. Detta har jag inte hunnit testa än så håll utkik efter en utvärdering, kommer nog efter sommaren. Fabriken som gör produkterna ligger i Täby utanför Stockholm och teknologin har man också utvecklat, den lösliga filmen användes först till att överföra läkemedel via slemhinnorna. Jag gissar att vi i framtiden kommer att se mer spännande produkter från Nutrinovate, företaget bakom Reserol.

Finns än så länge bara på reserol.se.

Verso är resultatet av Lars Fredrikssons briljanta hjärna. Hans speciella variant av a-vitamin är effektiv men mild och har kopierats av flera större företag. I kombination med en riktigt snygg och stilren design har Verso dessutom blivit en stor succé utomlands och jag tror att märket banar vägen för andra svenska skönhetsföretag genom att vara lyxigt, seriöst och effektivt. Åh, jag älskar arkmasken Deep Hydration Mask för att den får huden att kännas återfuktad i dagar efter att jag använt den, Lip Serum är nästan skandalöst dyr men som den gör läpparna mjukare, slätare och snyggare och så den senaste nyheten som landar i butik nu i juni – Anti Pollution, en fjäderlätt, uppfriskande och hudvårdande mist.

Finns bl a på Cow Parfymeri, skincity.se och Åhléns.

 

Fler svenska märken jag gillar kan du läsa om här:

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar