Annons

Annons


5 fantastiska ekologiska skönhetsmärken från Sverige

När jag började fundera på det här inlägget tänkte jag lista tre riktigt bra märken som kommer från Sverige. Perfekt när det är Nationaldag och allt. Men snabbt fick jag ändra rubriken till fem och sen – ja, det slutade med 18. 

Annons

Därför blir det här fyra inlägg med start idag, en svenska märken special-vecka helt enkelt. Det blir eko, hudvård, hårvård och makeup. För så ser det ut, listan på svenska märken som håller hög kvalitet och levererar utmärkta resultat växer hela tiden, vi har helt enkelt massor av duktiga, smarta, kreativa och kunniga skönhetsentreprenörer i det här landet. 

Här är 5 av de eko-märken som imponerar på mig mest. Jag har dessutom plockat ut några favoriter från varje som jag tycker har det där extra.

Björk & Berries är ett märke som gärna lyfter fram sitt arv från Högbo Bruk och Gävles tvåltillverkning i början av 1900-talet. Men det finns i ärlighetens namn inte mycket kvar av det naturromantiska förutom att man har en butik i Högbo Bruk. Och jag är inte ledsen för det. För B&B idag är mer ekolyx med sofistikerade dofters, snygg design och härligt uppfräschade innehåll. Förra året lanserade man hudvård, ett sortiment som fick påfyllnad med en trio för mer mogen ny. Mina favoriter är Body Serum, Face Mist och Hand Cream. 

Finns bl a på Kicks, i Sturegallerian med en egen liten butik samt i en hel del mindre inredningsbutiker.

C/O Gerd genomsyras av syskonparet Johan och Anna-Lena Wiklunds lappländska arv, det är ett ekologiskt märke där du verkligen hittar de där växterna och bären som finns ute i naturen och fabriken där allt tillverkas ligger även den i Jokkmokk. Namnet är en hyllning till deras mamma. c/o Gerds Unisex Deodorant är en kultdeo och en av få ekologiska som faktiskt fungerar. Väldigt härlig är även Foot Cream Tea Tree Peppermint, extra skönt med den där svalkande effekten nu på sommaren. 

Finns bl a på finamig.se och Apotek Hjärtat.

Estelle & Thild är liksom Björk & Berries ekolyx men med betydligt fler produkter vilket gör att du alltid kan hitta något som passar dig. Här har man tänkt på alla detaljer, från de vackra blomprydda förpackningarna till effekten på huden och känslan på konsistenserna, något man inte varit bortskämd med på ekosidan tidigare. Det känns som om Estelle & Thild funnits länge men det är bara 10 år sedan Pernilla Rönnberg landade med sin hudvårdsserier för barn. Alldeles nyligen har man också lanserat en jättestor ekocertifierad makeup-kollektion. Bland alla dessa har jag några raringar jag gillar extra mycket, det är Super Bioactive Repairing Oil Complex, Fresh Glow Satin Blush och Hand Lotion, den sista med en helt ljuvligt sammetslen formula som jag inte förstår hur de får till utan silikoner. 

Finns bl a på bangerhead.se, Kronans Apotek och Grand Parfymeri.

Maria Åkerberg är ett otroligt mångsidigt ekomärken. Man gör inte bara hudvård utan också fin makeup, riktigt härlig kroppsvård och om det inte vore nog så har man precis lanserat ett probiotiskt kosttillskott. Produkterna görs i Frillesås och förutom att innehållet är naturligt och till stor del ekologiskt så görs förpackningarna av återvinningsbar plast tillverkad av sockerrör. Salt Scrub White Chocolate är en dröm att peela kroppen med, jag brukar vanligtvis inte gilla hudvård som doftar choklad men denna har bara en mild och mjuk variant. Och Blueberry Seed Mask är skönt lugnande på en lite irriterad och torr hy. 

Finns bl a på Skogsro SPA, naturligtsnygg.se och skincity.se.

Mette P är många skönhetsbloggares älskling för att hon är så härligt vimsig men också för att hon gör nyskapade, ekologiska och spännande produkter. Och inget lämnar hennes labb om det inte fungerar. Jag har tjatat på en kroppspeeling i hennes underbara citrusdoftande Goodness Glow-serie men hon bara säger att det kommer när hon är nöjd. Jag får snällt vänta. Förutom denna gudomliga serie finns här också Glorious Green Foaming Cleanser, Hydra Miracle Serum och årets nyhet Hydra Lagoon Overnight Mask. 

Finns bl a på hildur.se samt många hudvårdssalonger som Athena Hudvårdsklinik i Västerås, Buenosdiaz i Ystad och Hudsalongen för Dig i Falun.

I morgon kör vi på svenska hårvårdsmärken, ingen dålig samling alls!

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar