Annons

Annons


5 fantastiska makeupmärken från Sverige och en bubblare…

 

Mycket hög kvalitet till riktigt bra priser – så kan man sammanfatta fem av mina svenska makeupfavoriter vars produkter inte bara är en stapelvara i våra sminkväskor. Du hittar dem faktiskt över hela världen.

Annons

Depend började lite blygsamt med hårfärger men det är med de små nagellacksflaskorna och den suveräna brynserien som man tagit sig in i mitt badrumsskåp. För här får du inte bara plånboksvänliga produkter. De är lätta att använda och håller riktigt hög klass. Det mesta görs i fabriken i Halmstad, jag tror att det bara är lösfransarna som produceras utomlands. Bland vårens lacker är Neon Attitude-kollektionen en riktig humörhöjare och bland brynprodukterna är mina favoriter Triangular när det ska gå fort och Eyebrow Pomade när jag vill ha ordentligt snygga och tydliga festbryn.

Finns bl a på eleven.se, Åhléns och lyko.se.

Isadora är en svensk klassiker från Malmö som hittat ut i världen och älskas från Dalarna till Dubai. Kanske inte det lyxigaste på ytan men jisses vilka produkter man gör. Och man är alltid på trenderna, lika snabbt som H&M med sina kläder. Vårens stora snackis blev silverpulvret som gör att du kan fixa snyggaste chrome-naglarna själv hemma på bara några minuter. Andra favoriter är Face Sculptor som bland annat finns med highlighter, Lip Desire som är buslätta att måla läpparna med och mascaran Insane Volume Lash som ger galet fylliga fransar.

Finns praktiskt taget överallt, faktiskt till och med på apotek numera, närmare bestämt Kronans.

Idun Minerals var från början bara mineralfoundation men har växt och växt och växt till ett märke som har allt, till och med mörka nyanser på sina foundations. Så bra! Alla produkter är framtagna för känslig hy och mineralerna är högrenade vilket betyder att man tagit bort ingredienser som krom och nickel men också valt bort t ex talk som kan irritera huden. Jag tycker att mineralpudret är bra, läppstiften är toppen och nagellacken likaså, de finns i massor av snygga och härliga färger. Men min absolut favorit är mascaran Eir som är vattenfast, det kan vara den bästa vattenfasta mascara jag testat.

Finns bl a på Apoteket, apotea.se, eleven.se och Apotek Hjärtat. Vill du veta vem Idun var? Det kan du läsa här.

H&M Beauty har alldeles nyligen gjort om hela sitt sortiment och vilken succé. Här får du snygga moderna förpackningar och ett superbra innehåll trots att priserna är så pyttiga att man ju undrar hur de får ihop det. Det är bara att ta av hatten, vad de är bra. Jag slänger in & Others Stories här också eftersom det ju är samma företag (Monki är det också men har inte fastnat alls för den makeupen). Och här hittar du också massor av pärlor till mycket rimliga priser. Några godbitar från båda märkena är t ex H&Ms läppstift och nagellack där färgutbudet är en dröm och hållbarheten nästan oförskämt bra och hos Stories har vi highlighterpaletten som var förra årets höjdare.

H&M finns ju på H&M och hm.se och Stories hittar du i Stories-butikerna.

Bubblare är LH Cosmetics som gör grymma produkter men inte har så många än, det finns en palett och 11 pennor (som du kan läsa om här). Jag är dock rätt säker på att vi snart får se mer från Linda Hallbergs sminkfabrik.

Fler svenska märken som jag gillar extra mycket kan du läsa om här:

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar